sretni se vraćaju kući

Dva Dinamova igrača i dva Dinamova strijelca s posve suprotnim uspomenama odlaze s Islanda: Sve nas boli poslije ovog...

14.07.2021 u 06:56

Bionic
Reading

Dinamo je ispunio svoju misiju i pobjedom 2:0 kod Valura potvrdio prolazak u 2. pretkolo kvalifikacija za Ligu prvaka. No, umjesto ležernog izleta na Island, trener Krznar morao je koristiti i reprezentativce Oršića, Petkovića i Ivanušeca

Dinamo je rutinski odradio posao kod Valura. Iako se razlika u klasi vidjela već u zagrebačkom okršaju, i kada su Modri lakoćom došli do 3:0, trenutak nepažnje u završnici, odnosno dva primljena gola, natjerali su trenera Krznara na maksimalan oprez.

Pa i potrebu da u utakmici zaigraju i reprezentativci, Petković, Oršić i Ivanušec. I upravo su zadnja dvojica zabili golove za pobjedu 2:0.

'Odigrali smo prvo poluvrijeme bolje od drugog, malo smo se opustili pa su nam uzeli loptu, ali na iskustvo smo dovršili posao. Moj gol? Majer me sjajno vidio u međuprostoru, krenuo sam okomito, gurnuo kroz noge protivniku i pogodio u suprotni kut. Dobro otvaranje sezone, jedva sam čekao da krene. Umjetna podloga? Pomogla je da nam lopta bude brža, a nije bilo prehladno. Lagano smo se prilagodili', pojasnio je Ivanušec, koji je zabio gol u 31. minuti i praktički već tada potvrdio plasman Modrih u drugo pretkolo kvalifikacija.

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Mislav Oršić pak zabio je u samoj završnici i potvrdio Dinamovu pobjedu.

No, za razliku od Ivanušeca, njemu je teren ostao u lošoj uspomeni.

'Sve nas boli poslije ovog. Bilo je teško igrati na tom terenu, a vrijeme nam je čak i odgovaralo nakon vrućina u Hrvatskoj. Bilo je bitno da u prvom dijelu ostanemo mirni, da ne stvorimo nervozu i kad smo zabili gol, sve je funkcioniralo. Ovo je dobar start. Omonia? Još nije tema, fokus je na Slavenu', jasan je bio Oršić.

  • +22
Valur - Dinamo (uzvratna utakmica 1. pretkola Lige prvaka) Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL