Giovanni kod Giovannija

Dva dana nakon olimpijskog zlata - konobari

08.08.2012 u 15:55

Bionic
Reading

Dan nakon što se zlatni olimpijac Giovanni Cernogoraz vratio iz Londona morao je na posao u obiteljski restoran koji nosi ime 'Giovanni' po njegovu djedu

Iako je u ponedjeljak osvojio zlatnu olimpijsku medalju te time ušao u povijest hrvatskog sporta, simpatični 29-godišnji Giovanni Cernogoraz morao je pomoći u obiteljskom restoranu jer je 'sezona na vrhuncu'.

U utorak navečer cijeli Novigrad ili, točnije, oko tri tisuće vjernih navijača iz Novigrada i Istre dočekalo ga je kao kralja, a eto, već dan kasnije pokazao je kako je i on čovjek 'od krvi i mesa'. Čak niti nagrada od 100 tisuća kuna, koja je iz proračuna osigurana svakom olimpijskom pobjedniku, nije ga zaustavila da se pojavi na radnom mjestu.

'Ovo je moje prvo olimpijsko natjecanje i prva zlatna medalja. Siguran sam da će ih u narednih deset godina biti još', na dočeku pred svojim sugrađanima kazao je Giovanni Cernogoraz koji je u 'finalu trapa' bio nepogrešiv.

Među najsretnijim Istrijanima svakako je i novigradski gradonačelnik Anteo Miloš koji je posjetio Giovannija u njegovu obiteljskom restoranu.
'Gianni je brend Novigrada. Grad je to prepoznao i vjerujem da će sad prepoznati i netko tamo gdje treba prepoznati', kratko je kazao presretni Miloš.

Nakon ovakve sportske priče, koja će zasigurno obići cijeli svijet, ne bi bilo čudno da u danima koji slijede Novigrad posjete CNN, ABC, ESPN, Al Jazeera i druge svjetski poznate TV kuće.