VELIKA NEIZVJESNOST

Durant lovi rekord Jordana, a Bryant lovi obojicu!

26.04.2012 u 11:28

Bionic
Reading

Kevin Durant zabio je u posljednjoj utakmici sezone 32 koša te je Kobeu Bryantu pobjegao za ukupno 37 poena u utrci za najboljeg strijelca NBA sezone

Cijelu sezonu zvijezda Los Angeles Lakersa Kobe Bryant odigrao je na MVP razini i vodio je svoju momčad prema play-offu. No, ozljeda potkoljenice – zbog koje je Bryant nedavno propustio sedam utakmica – omela ga je u savršenoj formi. Naime, Bryant je veći dio sezone predvodio listu strijelaca ispred Kevina Duranta i LeBrona Jamesa, no u posljednjih nekoliko utakmica zbog ozljede je pao u formi i u posljednjem kolu Durant ga je prestigao ubacivši 32 koša u domaćem porazu Oklahoma City Thundera od Denver Nuggetsa (završio je s prosjekom od 28.0 koševa!).

Ako Bryant – koji će u kolovozu napuniti 34 godine – želi titulu prvog strijelca NBA lige i doći nadomak neponovljivog Michaela Jordana koji je u sezoni 1997/98. sa 35 godina na leđima bio na vrhu strijelaca - mora ubaciti 38 poena u posljednjoj utakmici sezone protiv Sacramento Kingsa.

Bryant prvi strijelac NBA lige bio dva puta (2006. i 2007), a osim što lovi svoju treću titulu ima priliku zaustaviti Duranta da postane sedmi igrač u NBA povijesti koji je tri puta u nizu ostvario titulu najboljeg strijelca NBA lige.
Posljednji kome je to uspjelo je naravno – bivša zvijezda Chicago Bullsa Michael Jordan (1996, 1997. i 1998).

No, treba reći kako je Durant uz LeBrona Jamesa jedan od kandidata za MVP-a sezone. Spominje se i Bryantovo ime u tom kontekstu, ali realno je da će nagradu dobiti Durant ili James.