(NE)OBJEKTIVNOST izbora

Dugo se čekala reakcija Cristiana Ronalda na Messijevu sedmu Zlatnu loptu; jedna riječ Portugalca bila je dovoljna....

01.12.2021 u 17:18

Bionic
Reading

Argentinac Lionel Messi u ponedjeljak je po sedmi put osvojio najveću pojedinačnu nogometnu nagradu, Zlatnu loptu, koju dodjeljuje France Football

Pobjeda Argentinca Lionela Messija u izboru France Footballa za najboljeg nogometaša svijeta u 2021. godini izazvala je mnoštvo kritika novinara, nogometnih stručnjaka i igrača.

Većina smatra kako je nagradu trebao osvojiti napadač poljske reprezentacije i Bayerna Robert Lewandowski. Čak je i argentinski majstor na proglašenu kazao kako je Lewandowski zaslužio nagradu.

No, lako za Messijevu objektivnost. Svijet je čekao reakciju Cristiana Ronalda, Portugalca koji se može pohvaliti s pet Zlatnih lopti, s time da je prvu osvojio još 2008. godine. I za kojeg mnogi tvrde da je još uvijek ovako dobar samo jer se 'utrkuje' s Messijem.

Jedan Instagram profil po kojem pišu obožavatelji Cristiana Ronalda objavio je vrlo dug tekst u kojem se navode uspjesi Portugalca u godini koja je na isteku.

No, osim komplimenata Ronaldu, upućene su i kritike na račun Messijevog osvajanja Zlatne lopte, a na koji je reagirao i slavni Portugalac sa svog službenog Instagram profila. Osim što je 'digao palac', komentarom 'Činjenice', potvrdio je da se slaže sa svim objavljenim.

'Tko je na kraju osvojio nagradu? Naravno, Messi koji je uzeo samo Kup kralja s Barcelonom. Nije postigao gol protiv Reala od trenutka kada je Ronaldo napustio klub, nestajao je u svim velikim utakmicama ove sezone i osvojio je Copa Americu koja se treba održavati svake četiri godine. Nije zabijao ni u polufinalu, ni u finalu. Igra u prilično slaboj sezoni za PSG. Ova nagrada trebala je pripasti Cristiana Ronalda, u to smo sigurni 300 posto. Očito njima nije bitno što je postigao najljepši gol škaricama, postao prvak s klubom, najbolji strijelac gdje god igrao i strijelac hat-tricka u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, a oni pronađu način da mu oduzmu nagradu', pobrojali su u tekstu i dodali:

'S Messijem je to potpuno drugačije. Može imati lošu sezonu, pronaći će način da mu daju nagradu. Krađa. Prljavština. Sramota! Jednostavno, žalosno. Tko je vidio, vidio je. Svi koji su dovoljno pametni, znaju tko je zaslužio nagradu. Dobiti nagradu, a da je ne zaradiš je lažna sreća bez ponosa. Bez obzira na to sve, CR7 će zauvijek biti najbolji', piše u objavi.