zbilja hrabro

Kad se već nisu svi složili oko Messijeva izbora, Didier Drogba održao je govor o istinskom heroju i priuštio mu iskrene ovacije

30.11.2021 u 11:51

Bionic
Reading

Kad su se već mnogi u nogometnom svijetu pobunili protiv izbora Lionela Messija za najboljeg nogometaša 2021. godine i njegova sedmog osvajanja sedme Zlatne lopte, Didier Drogba svojim je govorom skrenuo pozornost na jednog drugog nogometaša

Iako se dan nakon što je Lionel Messi po sedmi put okitio naslovom pobjednika i osvajača Zlatne lopte, a što mnogima nije najbolje 'sjelo', veliku pozornost i komplimente dobio je bivši reprezentativac Obale Bjelokosti, Didier Drogba, koji je tijekom karijere nosio dresove brojnih klubova, ali i ostavio najdublji trag u Chelseaju.

Naime, ovaj je odlični bivši napadač bio jedan od prezentera na dodjeli Zlatne lopte. I zaslužan je za prekrasan govor, prije nego je na pozornicu stupio Danac Simon Kjaer.

'On je heroj, a ono što je napravio za mene je vrhunac 2021. godine Simon Kjaer je spasio život svog suigrača Christiana Eriksena 12. lipnja ove godine. Netko je jednom prilikom rekao da ne nose svi superjunaci plašteve. Hvala ti, Simone', rekao je Drogba i tim natjerao prisutne da ovacijama pozdrave danskog kapetana.

Podsjetimo, tijekom prve utakmice na Euru, u kojoj je Danska igrala protiv Finske, Eriksen se koju minuti prije kraja prvog poluvremena srušio na travnjak. Zavladala je panika, jer se nije znao razlog, ali Kjaer je prisebnom i nesebičnom reakcijom, baš kako je rekao i Drogba, spasio život suigraču.

Polegao ga je na bok, izvadio jezik, odradio prvu reanimaciju, prije nego su do Eriksena stigli liječnici. Osim toga, sjajno je poveo i ostatak danske reprezentacije, koji su stali u krug oko Eriksena, kako bi ti najteži trenuci spašavanja bili nedostupni gledateljima. No, imao je Kjaer snage poslije i za utjehu Eriksenove supruge, koja je bila je u šoku. No, njegove su je riječi ipak mogle utješiti.

Eriksen se kasnije uspio oporaviti, ali zbog srčanog udara kojeg je tada preživio, karijera mu je prekinuta. Doduše, ovaj sjajni veznjak mašta o igranju u svojoj zemlji, ali upitno je hoće li mu liječnici dopustiti izlazak na teren.

  • +5
Lionel Messi, Zlatna lopta 2021. Izvor: EPA / Autor: YOAN VALAT