EMOTIVNI VIDEO

Dugih deset godina; sjećanje na posljednji trofej KK Split!

26.02.2014 u 16:06

Bionic
Reading

U srijedu, 26. veljače, u Zagrebu započinje završni turnir Kupa Krešimira Ćosića na kojem titulu pobjednika brani zagrebačka Cibona, a zahvaljujući košarkaškim entuzijastima, lijepo je prisjetiti se jednog od najvećih iznenađenja u povijesti Kupa, kada je na današnji dan mlada momčad Splita predvođena tada 19-godišnjim Rokom Ukićem sirenom šokirala Zadar i krcate Jazine

U videu pod nazivom 'Nekoć Zakucavanje' novinara Sportske TV, u nešto više od 15 minuta možete vidjeti priču koja se dogodila prije točno deset godina. To je ujedno bio i posljednji trofej kluba s Gripa, trostrukog Prvaka Europe koji se može pohvaliti s cijelom petorkom igrača koji su zaigrali u NBA ligi.

Tadašnju generaciju KK Split, koja je sa 74:72 nadigrala Zadar u Jazinama, činili su: Roko Ukić, Damir Rančić, Hrvoje Oršulić, Mateo Kedžo, Drago Pašalić, Tommy Smith, Miki Šporar i ostali, a vodio ih je slovenski stručnjak Jure Zdovc


U videu koji potpisuje ekipa iz vrlo popularne emisije 'Zakucavanje' (koje više ne postoji!) korišteni su materijali koji pripadaju Hrvatskoj radioteleviziji, a između izjava glavnih aktera tog kupa i događaja na terenu čuje se glazba bendova kao što su TBF (Uvik kontra), Leut Magnetik (Evo me doma), Gibonni (Posoljeni zrak i razlivena tinta), Hari Rončević (Splite, volim te) i Daleka Obala (Nema te).

U svakom slučaju, ljubitelju košarke i pogotovo navijaču splitskog kluba, koji je nekoć dominirao Europom, ovaj kratki dokumentarni film izazvat će bujicu emocija.

Danas se KK Split drži u sredini lige A-1 i nema šanse za ulazak među prve četiri koje će igrati Ligu za prvaka. Ispred nekada velikog Splita, koji ima ogromnih financijskih problema, su Zagreb, Alkar, Šibenik, Kvarner, Zabok, Jolly… A prošlo je samo deset godina.

KK Split: Kup Krešimira Ćosića (2004. - 2014.)