JEDINO MOGUĆE

Druga najuspješnija momčad Formule 1 povukla nepopularan potez prema zaposlenicima; evo kako su reagirali sami vozači McLarena

02.04.2020 u 11:57

Bionic
Reading

McLaren je prva momčad u Formuli 1 koja je zbog pandemije koronavirusa krenula u rezanje troškova odnosno smanjenje plaća zaposlenicima i vozačima

Nakon što su klubovi u nogometu, košarci, rukometu i drugim timskim sportovima počeli uzimati određeni postotak mjesečnih primanja od radne zajednice i sportaša kako bi održali financisjku stabilnost bilo je pitanje dana kada će istim metodama početi u Formuli 1.

Sve utrke nove sezone Formule 1 ekskluzivno možete u HD kvaliteti gledati na MAXtv-u (Arenasport 2). Više informacija OVDJE

Prvi je sa rezanjem plaća krenuo McLaren. Tamo su veliki dio svojih zaposlenika poslali na prisilni odmor u trajanju od tri mjeseca te im smanjili primanja, a manje novca na račun će dobivati i oni koji još uvijek rade na održavanju pogona. Nije poznato koliko će dobivati novca manje na račun.

Sjajan potez, koji je oduševio javnost, povukli su sami vozači, Lando Norris i Carlos Sainz koji su samoinicijativno otišli kod uprave da im se smanji plaća dok nema utrka.

Ovakav scenarij sigurno slijedi u drugim timovima, a to je neminovno kod onih koji nisu u vlasništvu velikih automobilističkih industrija nego žive od samih utrka, novčanih nagrada, tv prava i sponzora.

Inače, Mc Laren je po osvojenim naslovima drugi u povijesti, ima 12 titula u konkurenciji konstruktora, jedino je Fearrari uspješniji sa 15.