BICIKLIZAM

Druga etapa utrke CRO Race dobila iznenađujućeg pobjednika

27.09.2023 u 22:29

Bionic
Reading

Portugalac Iuri Gabriel Dantas Leitao, član momčadi Caja Rural - RGA Seguros iznenađujući je pobjednik druge etape ovogodišnjeg izdanja biciklističke utrke "CRO Race" vožene od Biograda na Moru do Novalje na otoku Pagu u dužini od 114.5 kilometara

Leitao je krenuo u završni sprint gotovo 500 metara prije cilja te je na blagoj uzbrdici do ciljne linije uspio održati prednosti ispreg glvnih favorita za pobjedu u ovoj etapi, Talijana Elije Vivianija (INEOS Grenadiers) i Norvežanina Alexandera Kristoffa (Uno-X) koji su zauzeli drugo i treće mjesto.

Vivianiju je drugo mjesto u etapi bilo dovoljno da zadrži vodstvo u ukupnom redoslijedu, sada ima šest sekundi bolje vrijeme od drugog Leitaa, dok je treći Kristoff sa osam sekundi zaostatka za Vivianijem.

Viviani je ostao vodeći i u redoslijedu za plavu majicu namijenjenu najboljem vozaču po bodovima, dok je Čeh Michal Schuran (ATT Investments) ostao vodeći u redoslijedu za zelenu majicu namijenjenom najboljem penjaču.

Početkom etape iz glavne skupine izdvojila su se četvorica vozača, Slovenci Kristijan Koren (Adria Mobil) i Anže Skok (Ljubljana Gusto Santic), Čeh Jan Kašpar (ATT Investments) i Austrijanac Marvin Hammerschmid (Hrinkow Advarics).

Prolaznim ciljem u Zadru nakon 21.5 kilometra vožnje prvi je prošao Kašpar ispred Korena i Skoka.

Brdskim ciljem Jovići prvi je prošao Barcelo ispred Kašpara, dok je treći bio Koren. No, s obzirom na vrlo kratku dionicu, peloton predvođen momčadi INEOS Grenadiers koja u svom sastavu ima pobjednika prve etape i nositelja crvene majice Talijana Eliju Vivianija niti u jednom trenutku nije dopustila da prednost bjegunaca naraste na više od dvije minute.

Odmah po prolasku Paškog mosta iz vodećeg četverca otpao je Skok pa su prolaznim ciljem u Pagu kao prva trojica prošli Koren, Hammerschmid i Kašpar.

Uslijedio je zahtjevni uspon na Gradac na kojem je vrlo brzo ritam vodećih izgubio Hammerschid, a glavna je skupina tik prije vrha uspona uhvatila i Korena, no Kašpar je bio dovoljno motiviran da ostane na čelu i osvojim maksimalnih šest bodova u borbi za zelenu majicu. Preostale bodove na Gradcu osvojili su Britanac Connor Swift (INEOS Grenadiers) i Danas Jonas Gregaard (Uno-X)