sve zbog mamića?

Drama u Rijeci! Mišković daje ostavku na sve funkcije i odlazi iz nogometa?!

04.12.2017 u 12:14

Bionic
Reading

Predsjednik HNK Rijeka Damir Mišković za sutra je (utorak, 5. prosinca) sazvao izvanrednu konferenciju za medije te najavio kako će progovoriti o stanju u klubu, izborima u HNS-u i osobnim pogledima na sva događanja u i oko hrvatskog nogometa

Skorašnji izbori za novog/starog predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza iz dana u dan 'zagrijavaju' atmosferu do točke ključanja. Hrvatski je nogomet definitivno na velikoj prekretnici, pitanje je samo kako će se aktualna vladajuća garnitura HNS-a oduprijeti pritiscima koji dolaze sa svih strana, već dugo vremena navijači vode otvoreni rat protiv nogometne nomenklature, sad se (očekivano) uključila i politička vrhuška.

U svoj toj gužvi odjeknula je najava predsjednika HNK Rijeka Damira Miškovića koji je za utorak (5. prosinca) najavio izvanrednu konferenciju za medije. Njemu bliski izvori najavljuju kako bi jedan od najutjecajnijih ljudi u hrvatskom nogometu vrlo lako mogao objaviti kako podnosi ostavku na sve funkcije (one u klubu i HNS-u) te kako se povlači iz nogometa!

'Damir Mišković svojevremeno je rekao da će dignuti ruke od svega prvi put kada njegovi vlastiti navijači na tribinama istaknu natpis protiv njega. Iako mnogi uspoređuju Zdravka Mamića i Damira Miškovića i naslućuju sličan epilog sukoba s navijačima, postoji nekoliko temeljnih razloga zbog kojih si predsjednik Rijeke sigurno neće dozvoliti da njegov prekriženi lik kruži po ogradama hrvatskih stadiona. Mišković, za razliku od Mamića, ne živi od nogometa, uložio je u Rijeku puno truda i vlastitog novca, a jedino što je zauzvrat tražio i dobio jest javno priznanje i društveni status. Kada izostane javno priznanje vlastitih navijača, onda njegovo bespovratno ulaganje postaje besmisleno', donosi Novi list i dodaje:

'Ne čudi stoga da čelni klupski čovjek intenzivno razmišlja podnijeti ostavke na sve svoje nogometne funkcije, od čelnika Županijskog nogometnog saveza i člana IO-a HNS-a, pa do čelnika kluba i to u vrlo delikatnom trenutku za klub. Jasno je da takav potez otvara niz sudbinskih pitanja za Rijeku, od toga hoće li Mišković odustati od kupovine većinskog udjela i prepustiti Social Sportu da pronađe njegova nasljednika ili će postati dio vlasničke strukture, ali prepustiti vođenje nekoj privremenoj upravi dok ne pronađe novoga vlasnika.'

  • +12
Damir Mišković Izvor: Pixsell / Autor: Damir Krajac / CROPIX

Njegovu je odluku potaknuo navijački bunt, Armada mu je na derbiju s Hajdukom transparentom jasno poručila 'Odj*** mafiju!' aludirajući na njegovu bliski (poslovni i prijateljski) odnos sa Zdravkom Mamićem.

'Bojim se da će u svemu tome najviše izgubiti klub Rijeka. To je moj jedini komentar. Rijeka nije samo klub, nego religija ove regije, i u ovom cirkusu najviše će izgubiti, a to nije zaslužila', rekao je trener Rijeke Matjaž Kek za Radio Rijeku.