hrvatski nogometni kup

Drama na Šubićevcu; Hajduk tek u 119. minuti produžetka zabio za pobjedu protiv Šibenika

31.10.2018 u 19:16

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka izborili su plasman u četvrtfinale hrvatskog Kupa nakon što su u dvoboju osmine finala na stadionu Šubićevac pred 3.000 gledatelja tek nakon produžetka pobijedili Šibenik 2:1

Šibenik je poveo u 13. minuti nakon autogola Mirka Ivanovskog, Hajduk je izjednačio u 87. minuti golom Ahmeda Saida, a pobjednik je razriješen u 119. minuti golom Stanka Jurića. Domaćin je od 59. minute igrao s igračem manje nakon što je zbog dva žuta kartona isključen Robert Pecolaj.

Šibenik je imao priliku uzvratiti Hajduku za prošlogodišnji poraz u istoj fazi Kupa kada je Hajduk na Šubićevcu pobijedio 1:0. Domaćin je poveo, ali nije izdržao. Crveni karton u 59. minuti i pogreška obrane u 87. minuti odnijeli su domaćinu pobjedu.

Šibenik je poveo u 13. minuti autogolom Ivanovskog. Iz slobodnog udarca je pred gol ubacio Bulat, a Ivanovski je glavom loptu skrenuo u svoju mrežu. Hajduk je mogao izjednačiti u 26. minuti kada je Vukorepa s gol linije 'počistio' udarac Jaira. Brazilac je imao lijepu priliku i u 44. minuti, no pucao je pokraj vrata.

Ivanovski se mogao iskupiti u 52. minuti, ali je loše pucao glavom. Najbolju priliku na utakmici gosti su imali u 75. minuti kada je Said izbjegao zaleđe i krenuo sam prema golu Šibenika. Pucao je sa 13 metara, ali je Labrović nogom obranio. Generalno gledajući, golman Šibenika istinski je junak ove utkamice, branio je sve moguće i nemoguće pokušaje 'bilih', doslovno držao svoju momčad na životu, a Hajduk u teškoj neizvjesnosti.

  • +17
Šibenik: 1/8 finala hrvatskog nogometnog kupa, HNK Šibenik - HNK Hajduk Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Talijanski napadač je u 87. minuti ipak uspio izjednačiti iskoristivši pogrešku Vice Kendeša koji je nespretno ispucao loptu u svom kaznenom prostoru, umjesto da je 'očisti'. Kendešova lopta je stigla do Saida koji je lijepo opalio s desetak metara i - zabio. Pucao je Said, a lopta je na putu do gola pogodila Pandžu i prevarila golmana Šibenika... Hajduk je tako u samoj završnici, nakon 30 minuta igre s igračem više, uspio zabiti za izjednačenje.

Već na otvaranju produžetaka Hajduk je imao lijepu priliku, no vratnica je spasila Šibenik nakon Palaversina udarca. Kada se već činilo kako bi Šibenik mogao izdržati i gurnuti susret prema jedanaestercima, Stanko Jurić je zabio za pobjedu gostiju. Hajduk je na koncu ima čak 33 udarca prema suparničkim vratima pri čemu 19 u okvir gola, te 19 kornera.