HRVATI IDU PO ZLATO

Doznali suparnika u finalu a Bušlje poručio: Korak smo od sna

18.08.2016 u 21:34

Bionic
Reading

Vaterpolisti Hrvatske u četvrtak su u polufinalu olimpijskog turnira u Rio de Janeiru pobijedili Crnu Goru sa 12:8 (4:3, 3:2, 1:1, 4:2), te su tako osigurali barem srebrnu medalju, a u finalu će u subotu igrati protiv Srbije, koja je pobijedila Italiju sa 10:8 (3:0, 3:2, 1:0, 3:6)

'Napravili smo ono po što smo došli, a to je finale Olimpijskih igara. Plan smo ostvarili, a sada slijedi sasvim nova utakmica u finalu protiv najjačih ekipa svijeta Srbije ili Italije. Mene je danas išlo, makar nije bitno tko zabija golove. Stvarno djelujemo kao momčad unatoč svim problemima koji su nas izgleda ojačali. Ja imam dodatni motiv jer nemam zlato iz Londona, tada sam bio onaj prekobrojni', kazao je Anđelo Šetka, koji je zabio četiri gola u pobjedi protiv Crnogoraca.

Andro Bušlje je bio junak susreta s četiri gola, a kako je morao 'pokriti' poziciju Damira Burića, golove je postizao iz velike daljine.

'Pokazao sam da nisam samo sidraš, stvarno me danas išao šut. Morat ćemo mjeriti tko ima jači udarac, ja ili Damir. Korak smo od sna, zlatne olimijske medalje koja je meni najveći od svih motiva i razlog zašto sam u bazenu svih ovih 20 godina. Crnogorci su sjajna ekipa, to pokazuje i činjenica kako su se brzo vratili nakon 0-3. Nije ovo bila jednostavna utakmica kao pokazuje rezultat, do polovice zadnje četvrtine sve je bilo neizvjesno', kazao je Bušlje.

'Kad sam prije četiri godine u Šibeniku po prvi puta upoznao momke osjetio sam da ova ekipa sjajnu vibraciju i eto sada potvrde, plasmana u olimpijsko finale', kazao je izbornik Ivica Tucak.

'Naplatili smo sve one silne izostanke, otkaze, ozljede i suspenzije koje su nas pratile u zadnje četiri godine. Ponosan sam na sve što smo učinili i sada nam preostaje onaj zadnji korak ka zlatu. Mislim da je ova ekipa jako dobro složena, stvarno dišemo zajednički, a najbolje o tome govori kako je sportski kapetan Pavić prihvatio da ga zamijeni Bijač'.

Ovo je osma medalja za hrvatske sportaše u Riju, a treća medalja za vaterpoliste od samostalnosti. U Atlanti 1996. su bili srebrni, a u Londonu 2012. godine zlatni.

Finalni dvoboj vaterpolskog turnira igra se 20. kolovoza u 22.50 sati.