Pazin ponosan na ivana

Doznali smo koji su velikani stigli u Rijeku zbog mladog Lepinjice; evo na koliko milijuna eura raste odšteta

09.08.2019 u 11:10

Bionic
Reading

Pobjedu Rijeke 2:0 na Rujevici protiv škotskog Aberdeena, u prvoj utakmici 3. pretkola Europske lige, s tribina je pratilo nekoliko skauta bogatih europskih klubova, a sudeći po onome što se može čuti iz menadžerskih klubova jedan igrač je visoko na njihovoj listi želja

Momčad trenera Igora Bišćana pobjedu 2:0 osigurala je tek u zadnjih pola sata igre. Prvo je Škote iz penala 'načeo' Antonio Čolak u 62. minuti da bi pobjedu potvrdio Robert Murić u 88. minuti lijepim golom kada je snažno opalio lijevom nogom sa 17 metara u donji desni kut.

'Trener odlučuje tko će igrati, a ja kada sam na travnjaku pokušavam pružiti maksimum za momčad. Idemo u Aberdeen pružiti maksimum kao i na Rujevici, da što duže držimo nulu i ne primimo nekakav gol kako bismo bili mirni do kraja utakmice', rekao je nakon utakmice 23-godišnji Robert Murić koji je kao tinejdžer prešao u Ajax gdje se nije uspio nametnuti. Po tko zna koji puta pokazalo se kako nije pametno žuriti u inozemstvo za bogatim ponudama.

Stoga je sportski put koji prolazi 20-godišnji nogometaš iz Pazina Ivan Lepinjica primjer kako ne treba nikuda žuriti. Kao tinejdžer ovaj bivši igrač Pazinke uspio se nametnuti treneru Bišćanu i vrlo brzo izborio je status među prvih 11, a svojim igrama ovaj 190 cm visoki vezni igrač, koji može pokrivati nekoliko pozicija od središnjeg veznog igrača pa do defenzivnog i ofenzivnog veznog (po potrebi igra i stopera!), privukao je pažnju nekoliko bogatih europskih klubova.

Naime, još od ranije je poznato kako ga redovito prati nekoliko klubova iz Serie A među kojima su Juventus, Udinese, Atalanta, Sampdoria i Fiorentina. No, svojim igrama ovaj samozatajni nogometaš, koji dolazi iz prave sportske obitelji, postao je najtraženiji igrač Rijeke. Podatak kako je njegov otac Dragan igrao za Osijek te kratko za Dinamo, a majka Marinela Foško bila je talentirana atletičarka u disciplini skok u vis – dovoljno govori.

Kako doznajemo na utakmici protiv Aberdeena Ivana Lepinjicu došli su uživo vidjeti skauti engleskih velikana Tottenhama i Chelseaja, a u utrku za njim uključio se i najtrofejniji francuski klub Saint-Etienne. Odšteta od pet milijuna eura, koja se spominjala krajem prošle sezone, tako se prema nekim informacijama značajno popela na 7-8 milijuna, a nije nemoguće da dostigne rekordnu cijenu. Čak veću od Andreja Kramarića za kojeg je u siječnju 2015. engleski Leicester City platio deset milijuna eura odštete.

'Ivan svojom zrelošću odskače na razini seniora, što je velika kvaliteta za mladog igrača. Bit će zanimljivo pratiti njegov razvoj', kazao je uoči početka sezone trener Rijeke Igor Bišćan čija riječ, obzirom na igračku karijeru koju ima iza sebe, ime itekakvu težinu.

Obzirom da je Rijeka pobjedom 2:0 nad Aberdeenom došla blizu ulasku u posljednje pretkolo Europske lige nije nemoguće da protiv belgijskog Genta (odigrali su 1:1 na Cipru) zabljesne i tako dodatno skrene pozornost na sebe. Naravno, ako se nastavi razvijati kako u Rijeci predviđaju nije nemoguće da uskoro stigne i poziv izbornika Zlatka Dalića. U tom slučaju cijena za ovog mladog veznjaka otići će u nebo…

  • +18
NK Rijeka - Aberdeen; 3. pretkolo Europske lige, 8.8.2019. Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic / CROPIX