dugi pregovori

Doznaje se da je Marcelo Brozović napokon donio odluku o nastavku karijere; izjava čelnika milanskog Intera poprilično je odjeknula, ali...

21.12.2021 u 10:02

Bionic
Reading

Mjesecima se u talijanskim medijima vrti priča hoće li hrvatski veznjak Marcelo Brozović produžiti ugovor za milanski Inter ili će otići kao slobodan igrač

Vijest o Marcelu Brozoviću s nestrpljenjem čekaju i navijači Intera, a čini se da se ipak nešto događa. Naime, od prije je poznato kako Brozoviću aktualni ugovor završava u lipnju 2022. godine i na ljeto može otići bez odštete. Uz sve to već od prvog dana siječnja može pregovarati s potencijalnim novim klubovima.

No, usprkos tome što je Inter ljetos prodao nekoliko važnih igrača igraju jako dobro i imaju velike šanse obraniti titulu prvaka talijanske Serie A, a izborili su i plasman u osminu finala Lige prvaka.

A u cijeloj priči 'slučaj Brozović' jako muči čelnike kluba, a novinari Rai Sporta doznali su kako je praktički sve dogovoreno.

Podsjetimo kako je sve zapelo na uvjetima. Naime, talijanski mediji doznali su kako Brozović i njegov menadžer (otac Ivan) traže između 6.5 i 7 milijuna eura po sezoni, a Inter mu trenutačno ne može ponuditi više od 5.5 milijuna eura (ove sezone zarađuje po starom ugovoru oko četiri milijuna eura).

Zbog svega se oglasio sportski direktor Intera Giuseppe Marotta:

'Brozović je službeno izrazio spremnost da ostane u Interu i sada moramo pronaći ekonomski dogovor. Uvjereni smo da ćemo ovaj posao završiti na najbolji način', za Rai Sport je kratko rekao Marotta.

Naravno, riječi čelnika milanskog Intera poprilično su odjeknule među navijačima koji su uvjereni kako je sve gotovo, ali dok se ne potpiše ništa nije sigurno.

Ako se čita između redaka jasno je kako će se, kada je plaća u pitanju te kriza koja je zahvatila sve klubove, morati naći na sredini.

No, ako je sve to istina onda je jasno kako je Brozović, koji je u Inter stigao 2016. godina iz zagrebačkog Dinama, donio odluku o nastavku karijere.

Očito mu se dopada u Italiji, očito je zavolio Milano iako treba reći kako ima ponuda od nekoliko nogometnih velikana.

  • +5
Salernitana - Inter Milano, Serie A, 17.12.2021. Izvor: Profimedia / Autor: Alessandro Garofalo / LaPresse / Profimedia