šibenik 52 sailing week

Doveli su u Šibenik najbolje svjetske jedriličare, ali i pokazali veliko srce

23.05.2018 u 09:34

Bionic
Reading

Konferencijom za medije u D-Marin Mandalina najavljen je veliki nautički tjedan pod nazivom Šibenik 52 Super Series Sailing Week na kojem će jedriti krema svjetskog jedrenja. Burak Baykan, CEO D-Marin grupe, Agustin Zulueta, CEO 52 Super Series i zamjenik šibenskog gradonačelnika Paško Rakić složili su se da je Šibenik u ovom trenutku domaćin najjačoj svjetskoj regati koja će dodatno obogatiti turističku ponudu.

'Za D-Marin je ovo prirodan nastavak našeg biznisa. Dali smo si u zadatak da svake godine u Hrvatsku dovedemo jednu jaku prestižnu regatu. Imali smo Farr 40, Melges 20 i 32, a kruna našeg trogodišnjeg rada je dolazak ove vrhunske regate TP52', izjavio je CEO D- Marin grupe Burak Baykan.

Dok su posade isplovljavale na posljednje treninge prije prvog dana regate koja starta u srijedu prvi čovjek klase TP52 pojasnio je zašto su u ovogodišnju seriju regata odlučili krenuti iz Hrvatske.

'Za početak, vaša obala nas je oduševila. Već vodimo razgovore da se TP52 vrati 2020. godine. Uvjeravam vas da ste dobili najjaču svjetsku regatu i budite sigurni da u Šibeniku trenutno borave najbolji svjetski jedriličari. Kad pogledate imena vidite da su na toj listi sudionici America's Cupa, Volvo Ocean Racea, brojni olimpijski pobjednici i ugledni vlasnici', ispričao je CEO 52 Super Series Agustin Zulueta.

Velika donacija Doğuş grupe i INA-e šibenskoj bolnici U velikom nautičkom tjednu INA i Doğuş grupa donirali su 200.000 kuna, po 100.000 kuna svaka kompanija, koje su ravnateljici Opće bolnice Šibensko-kninske županije Sanji Jakelić, dr. med. spec. dermatovenerologinji, uručili Zoltán Áldott, predsjednik Uprave Ine i Burak Baykan, CEO D-Marin grupe.

Donacija će omogućiti nabavu gastroskopa za potrebe Odjela za pedijatriju Opće bolnice Šibensko-kninske županije. Svečano uručenje donacije svojim je prisustvom uveličao i Goran Pauk, župan Šibensko-kninske županije, a posebno iznenađenje za šibenske mališane bio je dolazak zlatnog olimpijca Šime Fantele.

Gospodin Baykan je naglasio kako Doğuş grupa od samog dolaska u Hrvatsku snažno ulaže u projekte važne za razvoj društva i zajednice, a gospodin Áldott je dodao kako mu je izuzetno drago što će ova donacija barem malo pomoći najmanjim pacijentima, ali i vrijednom medicinskom osoblju.

'Zahvaljujući ovoj vrijednoj donaciji, naši mali pacijenti više neće morati odlaziti u kliničke bolničke ustanove radi uske dijagnostike i liječenja, a ujedno će se i otvoriti mogućnost pomaganja djeci iz drugih županija', zahvalila je Sanja Jakelić, ravnateljica Opće bolnice Šibensko-kninske županije.

Šibenik 52 SUPER SERIES Sailing Week u D-Marin Mandalina traje do 27. svibnja. Od srijede do nedjelje u planu je održavanje deset jedrenja, a službeni start svaki je dan u 12.00

2 sati. Najbolji svjetski jedriličari ostaju u Hrvatskoj i idući mjesec jer je D-Marin Dalmacija domaćin 52 SUPER SERIES Zadar Royal Cupa od 20. do 24. lipnja.