flick zna kako pobijediti psg

Došao je nakon Nike Kovača pa s Bayernom odradio vrhunski posao, a za savršenu sezonu treba mu još samo jedna pobjeda

20.08.2020 u 00:07

Bionic
Reading

Nogometaši Bayerna kaznili su sve pogreške Lyona i sa 3:0 (2:0) slavili u polufinalnom dvoboju Lige prvaka odigranom u srijedu na lisabonskom stadionu Jose Alvalade te će u nedjelju, 23. kolovoza, protiv Paris Saint-Germaina pokušati doći do svog šestog trijumfa u elitnom klupskom natjecanju.

Od studenoga 2019. godine, kada je zamijenio Niku Kovača, Hans-Dieter Flick, napravio je sjajan posao.

S bavarskim sastavom uzeo je dvostruku krunu, u Ligi prvaka stigao do sedam uzastopnih pobjeda (op.a. i Niko Kovač upisao je tri u ovoj sezoni) i protiv Lyona osigurao 11. finale u ovom natjecanju za svoj klub.

Isti taj Lyon prije je izbacio Juventus i Manchester City, a u uvodnim minutama pokazao da može biti nezgodan i za Bavarce.

'Znali smo da će biti teško, Lyon je na nas došao kao ekipa koja je srušila City i Juventus. Taktički su izuzetno jaka momčad i radili su nam puno problema u ranoj fazi utakmice. Bili smo svjesni da ćemo se morati kvalitetno braniti i spriječiti da olako gubimo loptu. U prvi minutama nam to baš i nije polazilo za nogom, no na kraju smo ipak odigrali našu igru i slavili', rekao je Flick pa dodao:

'PSG je sjajna momčad, borili su se da dođu tu gdje jesu. Analizirat ćemo ih, ali već sad znamo da imaju brze igrače. Pokušat ćemo organizirati našu obranu, ali i dalje smatram da je naša najveća snaga kad stvaramo pritisak na protivničkoj obrani'.

  • +16
Bayern - Olympique Lyon (polufinale Lige prvaka 2019/20) Izvor: EPA / Autor: Franck Fife / POOL