PIPKANJE UMJESTO BOKSA

Dosada u ringu, Kličko obranio naslov

13.12.2009 u 09:25

Bionic
Reading

Vitalij Kličko treći put ove godine branio je titulu svjetskog prvaka u teškoj kategoriji po WBC verziji, a pojas je zadržao i nakon meča protiv Kevina Johnsona

Još jedan meč za prvaka u najtežoj kategoriji je razočarao. U Bernu pred 17 tisuća gledatelja u PostFinance Areni umjesto boksa vidjeli smo 'pipkanje'. Amerikanac Kevin Johnson, čovjek koji je želi prekinuti pobjednički niz braće Kličko nije uspio nastaviti svoj savršeni omjer od 23 borbe bez poraza. Prije meča je omalovažavao Ukrajinca, a u ringu nije pružio ništa. Jedino što je izazivač pokazao je dobra defanzivna taktika i zaustavljanje suparničkih udaraca. Sreća da su borbe za naslov sada u 12 rundi.

Vitalij nije opet imao doraslog suparnika i morao je samo paziti da ne doživi neki slučajni udarac. Pojas je ostao u njegovim rukama.

Inače, slovenski boksač Dejan Zavec (33) osvojio je u Johannesburgu naslov svjetskog prvaka u velter kategoriji (do 67 kg). On je u trećoj rundi tehničkim nokautom svladao Južnoafrikanca Isaaca Hlatshwaya.