australian open

Donna Vekić za ulazak u treće kolo izbacila polufinalisticu Roland Garrosa, Borna Ćorić ispao od 192. tenisača na svijetu

11.02.2021 u 08:24

Bionic
Reading

Dvoje hrvatskih predstavnika izašla su ovog četvrtka na terene prvog teniskog Grand Slama sezone. Uspjeh je bio poloviča, jer u sljedeću rundu dalje je prošla Donna Vekić, dok je Borna Ćorić ispao

Hrvatska tenisačica, 24-godišnja Osječanka Donna Vekić pobijedila je Argentinku Nadiju Podorosku (45. na WTA ljestvici), polufinalisticu lanjskog Roland Garrosa, s uvjerljivih 6:2, 6:2 u drugom kolu Australian Opena.

Osječanka je furiozno riješila prvi set, s čak tri breaka u svoju korist. Doduše, kod vodstva 4:0 i ona je izgubla servis, ali vodstvo nikad nije bilo upitno. Slično je bilo i u drugom setu, kada je Donna povela 5:1.

Inače, naša je tenisačkica čak šest puta oduzimala servis protivnici, a ona njoj tek dva puta.

U sljedećem kolu Vekić će igrati protiv Estonke Kaie Kanepi koja je iznenadila Amerikanku Sofiju Kenin, četvrtu nositeljicu, 6:3, 6:2.

Vekić i Kanepi igrale su jednom na US Openu 2019., gdje je Donna senzacionalno stigla do četvrtfinala. Hrvatica je tad slavila 7:5, 6:3. Inače, s ovim uspjeho, Donna je ponovila najbolji rezultat iz Melbournea od prošle godine.

Nakon Donne, na teren je izašao i Borna Ćorić, no nažalost, on je poražen od Amerikanca Mackenzieja McDonalda 3:1 u setovima. Bilo je 6:4, 6:2, 4:6, 6:4 za 129 igrača sa svjetske rang liste. Iako je po statsitičkim pokazateljima, meč bio izjednače, presudni su bili oduzeti servisi.

Amerikanac je od deset break lopti iskoristio četiri, dok je Borna Ćorić servis protivniku uzeo tek jednom.

Bio je to njihov prvi međusobni ogled, a on je donio punio više sreće i zadovoljstva godinu dana starijem Amerikancu.