KRUNA MLADOJ KRALJICI?

Donna Vekić u trećem finalu traži prvu titulu

20.04.2014 u 00:58

Bionic
Reading

Hrvatska tenisačica Donna Vekić izborila je svoj treći WTA finale karijere u malezijskom Kuala Lumpuru. U polufinalu je nakon velike borbe slavila protiv Kineskinje Shuai Zhang s 1-6, 6-3, 6-4

Prvi međusobni susret ove dvije tenisačice trajao je sat i pol, a jedini izjednačen set bio je posljednji koji je dobila naša predstavnica. Dvojbe oko osvajačice prvog seta nije bilo, s obzirom da je Vekić osvojila po 33 posto poena nakon prvog i drugog servisa, dok je Zhang ispustila samo tri poena na svom početnom udarcu.

Slična se situacija dogodila u drugom setu, samo u suprotnim ulogama. Vekić je ispustila jedan svoj servis, ali je zato u dva navrata breaknula kinesku tenisačicu i izborila odlučujuću dionicu.

Mlada je Osječanka napravila rani break, no Zhang se vratila i povela s 4-3. Vekić je nakon toga nanizala tri gema, čime je izborila svoj treći WTA finale. Nakon što je gubila završnice Taškenta 2012. i Birminghama lani, sada joj se nudi nova prilika ali i renomirana protivnica.

Zanimljivo, bio je ovo treći susret ovoga tjedna u kojem je Vekić okrenula zaostatak od 0-1 u setovima. Suparnica u finalu bit će joj deseta igračica svijeta Dominika Cibulkova.

WTA Kuala Lumpur, polufinale:

Vekić (7) – Zhang (2) 1-6, 6-3, 6-4