wta wuhan

Donna Vekić smogla snage za preokret ali onda je zaustavila ozljeda

25.09.2017 u 14:51

Bionic
Reading

Hrvatska tenisačica Donna Vekić nije se uspjela plasirati u 2. kolo WTA turnira u Wuhanu, bolja od nje je u susretu 1. kola bila Kineskinja Shuai Zhang sa 7:5, 5:7, 6:1 nakon dva sata i 22 minute igre.

Bio je ovo peti međusobni susret Vekić i Zhang i četvrta uzastopna pobjeda 28-godišnje Kineskinje.

Vekić je prva stigla do prednosti u dvoboju protiv igračice koja je prošloga tjedna osvojila turnir u Guangzhouu kada je oduzela servis Zhang za svoje vodstvo od 4:2. Naša je igračica u svoja prva tri servis gema napravila čak pet dvostrukih servis pogrešaka, no Kineskinja nije uspjela stići do niti jedne 'break-lopte', a onda je kod 3:2 za Vekić Zhang napravila dvostruku pogrešku upravo na 'break-loptu'.

  • +10
Donna Vekić Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic / CROPIX

No, ostatak prvog seta protekao je u dominaciji Zhang koja je odmah vratila izgubljeni servis i to bez da je Vekić osvojila poen na svom početnom udarcu, a kod 5:5 Zhang je ponovila istu stvar. U drugom dijelu prvog seta Vekić više nije uspijevala dominirati svojim forhendom u izmjenama s osnovne linije pa je Zhang ostvarila preokret.

I u drugom je setu Vekić prva stigla do prednosti ostvarivši 'break' za 3:1, a tu je prednost držala sve do 5:3 kada je imala servis za set. U toj je igri napravila prvu dvostruku servis pogrešku u setu, nakon čak sedam u prvom, kojom je ponudila priliku Zhang, a Kineskinja je to iskoristila i vratila se u set. Ipak, u završnici se nije ponovio scenarij iz prve dinice, Vekić je kod svog vodstva od 6:5 još jednom oduzela servis Zhang i tako poravnala rezultat u meču.

Nažalost, Vekić je nakon osvajanja drugog seta zatražila medicinsku pomoć, od samoga početka imala je veliki zavoj na bedrenom mišiću lijeve noge, te je izgledalo kako joj je u trećem setu imala otežano kretanje. To je Zhang iskoristila i uvjerljivo dobila odlučujući set sa 6:1.