wta tenerife

Donna Vekić ni u četvrtom srazu nije mogla protiv Rumunjke; iako je u srijedu sjajno krenula, četvrtak joj je donio novo razočaranje...

21.10.2021 u 16:56

Bionic
Reading

Hrvatska tenisačica Donna Vekić nije se uspjela plasirati u četvrtfinale WTA turnira na Tenerifima, uspješnija je u susretu 2. kola bila Rumunjka Irina-Camelia Begu sa 4:6, 6:2, 7:6 (4) nakon dva sata i 47 minuta igre.

Bio je ovo četvrti međusobni susret Vekić i Begu i četvrta pobjeda Rumunjke.

Susret Vekić i Begu bio je prekinut u srijedu navečer pri vodstvu naše igračice od 6:4, 1:1, a u nastavak je mnogo bolje krenula Rumunjka koja je osvojila prva četiri gema igrana u četvrtak i tako stigla do nedostižnog vodstva od 5:1.

I u treći set bolje je krenula Begu koja je povela sa 2:0, no Vekić je uspjela preokrenuti na 3:2 u svoj korist. Drama je dosegnula vrhunac kod rezultata 4:4 nakon kojega više niti jedna igračica nije uspjela zadržati svoj početni udarac.

Vekić je gubila servis kod 4:4 i 5:5 pa je Begu dva puta servirala za meč, no niti jednom nije bila uspješna, pa je o pobjednici odlučivao 'tie-break'. Ključni trenutak dogodio se kod rezultata 4:4 kada je Begu odlično reternirala i prisilila Vekić na pogrešku, a zatim je osvojila i dva poena na svom početnom udarcu za konačnih 7:4.