PALA I NOSITELJICA

Donna Vekić nastavila 'gaziti' u Taškentu

11.09.2012 u 14:50

Bionic
Reading

Hrvatska 16-godišnja tenisačica Donna Vekić prvi puta u karijeri je dobila meč u glavnom ždrijebu nekog WTA turnira. Učinila je to na turniru u Taškentu, svladavši u 1. kolu Slovakinju Magdalenu Rybarikovu 7-6(3) 6-3 za jedan sat i 55 minuta igre

Nakon što je prošla tri kvalifikacijske runde bez izgubljenog seta, perspektivna Osječanka je u istom stilu nastavila i u glavnom turniru. Naša tenisačica, koja trenutno zauzima 183. mjesto na WTA ljestvici, pobijedila je Magdalenu Rybarikovu, četvrtu nositeljicu turnira i 54. igračicu svjetskog poretka u njihovom prvom međusobnom ogledu.

Mogla je Vekić i lakše osvojiti prvi set, jer je dva puta imala prednost breaka koju je oba puta ispustila. Međutim, u tie-breaku je povela sa 6-0 i osvojila ga sa 7-3.

U drugom setu je Osječanka imala 4-1 uz dvostruki break. Slovakinja je smanjila na 4-3, ali je Vekić s dva gema u nizu osigurala vrlo lijepu pobjedu.

Naša tenisačica realizirala je pet od 12 break-prilika, Rybarikova sve tri koje je izborila.

U 2. kolu Vekić će igrati protiv Španjolke Lare Arruabarrena-Vecino, 91. na WTA ljestvici, s kojom se također nikada nije susrela.

Turnir u Taškentu igra se na tvrdoj podlozi uz nagradni fond od 220.000 dolara.

WTA Taškent, 1. kolo:
Vekić – Rybarikova 7-6 (3), 6-3