forma u usponu

Donna Vekić na korak do najboljeg rezultata godine!

14.06.2017 u 14:01

Bionic
Reading

Hrvatska tenisačica Donna Vekić (WTA-70.) plasirala se u četvrtfinale WTA teniskog turnira u Nottinghamu nakon što je u srijedu u drugom kolu sa 6-3, 6-4 pobijedila Amerikanku Juliu Boserup (WTA-87.) nakon sat pol igre.

Hrvatska je tenisačica suparnici uzela tri puta servis iz tri pokušaja, a svoj je izgubila samo jednom, servirala je devet aseva i osvojila je ukupno 54 poena.

U drugom setu je Vekić vodila 5-3 i 30/0, no Amerikanka je uspjela sačuvati svoj servis tako je hrvatska tenisačica meč privela kraju na svom servisu.

U četvrtfinalu Veklić će igrati protiv bolje iz ogleda između Amerikanke Christine McHale (WTA-58.) i Grkinje Marie Sakkari (WTA-98).  

Podsjetimo, Donna je ove sezone već igrala jedno četvrtfinale na WTA razini, prije nekoliko tjedana u Pragu. Na ulazak u polufinale u 2017. godini još čeka, a ovo joj je prilika to ostvariti.

Fett nije uspjela

Jana Fett nije se uspjela plasirati u četvrtfinale WTA turnira u Nottinghamu nakon što je u dvoboju osmine finala izgubila od Australke Ashleigh Barty 2-6, 1-6.

Bio je to meč u kojem je 21-godišnja Australka dominirala od prvog poena i lako stigla do pobjede. Barty, koja trenutačno drži 88. mjesto na WTA ljestvici, je u prvom setu načinila prvi break za vodstvo 4-2, a potom i za 6-2. U drugom setu je bila još uvjerljivija ispustivši samo jedan gem.

Fett se do glavnog turnira probila kroz kvalifikacije, a potom u 1. kolu napravila podvig nakon što je spasila tri meč-lopte pobijedila je 48. igračicu svijeta Njemicu Monu Barthel.