kielu kup ehf-a

Domagoj Duvnjak postao vlasnik još jednog europskog trofeja, a onda oduševio jednim potezom

19.05.2019 u 11:02

Bionic
Reading

U njemačkom finalu Kupa EHF-a, Kiel je s 26:22 svladao Fuchse Berlin, nakon čega je kapetan momčadi, naš Domagoj Duvnjak preuzeo pobjednički pehar

Domagoj Duvnjak preuzeo je pobjednički pehar, ali prvi ga je u zrak ipak digao islandski trener Alfred Gislason, koji se nakon ove sezone oprašta od kluba, u kojem je osvojio čak 20 trofeja.

Kiel je u finalu svladao Fuchse Berlin 26:22, a veliki doprinos u pobjedi Kilea dao je i naš Domagoj Duvnjak. Istina, zabio je 'samo' tri gola, ali sjajno je Dunjak djelovao u terenu, pa ga zaustaviti nije mogao ni jakov Gojun.

Prvi strijelac dvoboja bio je Šveđanin Niclas Ekberg sa sedam golova, dok je za igrača utakmice izabran golman Niklas Landin. Obojica su igrači Kiela.

U dresu Berlina igrala su i dva Duvnjakova suigrača iz reprezentacije; Stipe Mandalinić s jednim postignutim golom, dok se Gojun nije upisao u listu strijelaca.

Duvnjaku je ovo peti naslov s Kielom. Ove sezone osvajio je i njemački kup, baš kao i 2017. godine, prvaci Bundeslige bili su 2015. godine, a dva su puta bili i pobjednici njemačkog superkupa.