PORUKA UOČI RIJA

Đoković preko sjajnog Japanca do velikog rekorda

01.08.2016 u 08:54

Bionic
Reading

Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković bez izgubljenog je seta osvojio turnir iz serije 1000 u Torontu, posljednjem uoči odlaska na Olimpijske igre u Rio de Janeiru

Đoković je u finalu svladao Keija Nishikorija sa 6:3, 7:5, te ga tako svladao i deveti put u nizu nakon poraza u polufinalu US Opena prije dvije godine. U prvom setu presudio je jedan break i vrlo sigurane servis dionice Đokovića, dok je drugi donio i pravu dramatiku.

Srbin je poveo sa 3:1 u setovima, no Nishikori je odmah uzvratio sa tri svoja uzastopna gema i meč se rješavao u 11. gemu, ujedno i najduljem u ovom finalu. Đoković je ponovno pokazao mentalnu snagu i nakon breaka u još jednom teškom gemu potvrdio svoju rekordnu 30. pobjedu na turnirima iz serije 1000.


Do ovog Toronta došao je bez izgubljenog seta i tako pokazao da je nakon kiksa u Wimbledonu uoči Igara uhvatio željenu formu. U Rio odlazi kao veliki favorit za osvajanje jedinog (osim mastersa u Cincinnatiju...) preostalog pokala koji mu nedostaje u trofejnom nizu.