Poslao jasnu poruku

Đoković je jako teško podnio poraz od Nadala jer više neće biti prvi igrač svijeta, ali to nije sve; evo tko će na vrh ljestvice

01.06.2022 u 10:41

Bionic
Reading

Porazom od Rafaela Nadala u četvrtfinalu Roland Garrosa najbolji tenisač svijeta Novak Đoković definitivno će na novoj rang ljestvici ostati bez prvog mjesta

U meču koji je trajao četiri sata i 16 minuta Rafael Nadal bio je bolji od Novaka Đokovića sa 6:2, 4:6, 6:2, 7:6 (4), a tim porazom jasno je kako Đoković sigurno ostaje bez prvog mjesta na ATP ljestvici. Prema najnovijim izračunima, obzirom da je ostao bez 2000 bodova na Australian Openu gdje mu nisu dali igrati, biti će treći tenisač svijeta.

Podsjetimo, Đokovića je na ovogodišnjem Roland Garrosu branio naslov prvaka (u finalu je nadigrao Grka Stefanosa Tsitsipasa, op.a.), ali ove godine ždrijeb mu je donio u četvrtfinalu 'kralja zemlje' Rafaela Nadala koji je ostao u igri za 22. Grand Slam naslov u karijeri te ukupno 14. na Roland Garrosu.

Poraz od Nadala srpski tenisač Đoković je jako teško podnio jer je svjestan kako će na najnovijoj ljestvici ispred njega izbiti po broju bodova Alexander Zverev i Danil Medvjedev. Osim što gubi prvu poziciju Đokoviće je zbog bonusa ostao i bez velike zarade… I uz to Nadal ima priliku pobjeći na vječnoj ljestvici po broju Grand Slam naslova.

'Razočaran sam i ljut, ali moram prihvatiti poraz. Nije mi to ni prvi, ni posljednji poraz. Imao sam ovako velikih i bolnih poraza u karijeri, znam što mi je činiti i kako se vratiti još jači. Ovakvi porazi su mi prilika da se dodatno motiviram', kazao je Đoković nakon meča protiv Nadala.

Zanimljivo je kako je Medvjedev ispao u osmini finala Roland Garrosa od Marina Čilića i propustio je priliku osigurati prvo mjesto pa se tako sve otvorilo Zverev koji je prošao u polufinale nakon što je bio bolji od mladog Španjolca Carlosa Alcaraza 6:4, 6:4, 4:6, 7:6 (7).

No, Zverev će postati prvi igrač svijeta samo u slučaju da osvoji Roland Garros što znači da nas u polufinalu, gdje ga čeka upravo Rafael Nadal.

Zanimljivo je bilo i opažanje Đokovića kada je u pitanju Nadal i njegova ozljeda koja ga muči:

'Nisam vidio nikakve probleme u njegovom kretanju vezane uz neku ozljedu. Nije ovo prvi put da se Nadal na ovaj način digne i oporavi, tek nekoliko dana od ozljede, kada jedva hoda – a onda izađe na teren i bude na 100 posto. Nevjerojatno! Napravio je to puno puta u karijeri, i to me večeras uopće nije iznenadilo', rekao je Đoković.

  • +18
Rafael Nadal - Novak Đoković 3:1 (četvrtfinale, Roland Garros) Izvor: EPA / Autor: MOHAMMED BADRA