RATNIK OPET NA METI

Dok je Super Mandžo u finalu ispisivao povijest, Juventus za Hrvata dobio ponudu oko koje nije bilo dvojbe...

16.07.2018 u 21:26

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativci su i prije Svjetskog prvenstva bili tražena 'roba', a kamoli sada kada su se iz Rusije vratili sa srebrim medaljama oko vrata

Jedan od onih koji se stalno spominjao u transferima je Mario Mandžukić. Super Mario je u Torino stigao u srpnju 2015. i usprkos jakoj konkurenciji izborio se za mjesto u sastavu te svojim ratničkim pristupom 'kupio' ljubav navijača 'stare dame'.

Hrvatskom nogometašu ostale su još dvije godine ugovora, a prije SP-a u Rusiji dosta se pisalo o njegovom odlasku iz talijanskog prvaka u neke druge nogometne velikane no sve je ostalo na glasinama.

Mandžukić je Juventusov borbeni stroj

Mandžo je otišao na SP gdje je opet skrenuo pozornost. U finalu se upisao u povijest, prvo autogolom koji je donio Francuskoj 1:0, a zatim i pogotkom za Hrvatsku za konačnih 2:4.

Taj pogodak uvrstio ga je je u ugledno društvo, jer su do njega još samo četvorica uspjela zabiti gol u finalu Lige prvaka i u finalu Svjetskog prvenstva - Ferenc Puskas, Zoltan Czibor, Gerd Muller i Zinedine Zidane.

I dok se hrvatski napadač borio na terenu s Francuzima u Torino je stigla ponuda Borussije Dortmund, ali Sky Sports Italia piše da je ona bila odmah odbijena. Tu nije bilo nikakve dvojbe, Juventus se očigledno ne namjerava odreći igrača koji je u Rusiji pokazao da i sa 32 godine na leđima nije na nogometnim travnjacima rekao zadnju riječ.

Inače, Super Mario je jako dobro upoznat sa Bundesligom, jer je tamo proveo četiri sezone – po dvije u Wolfsburgu i Bayernu.

  • +74
SP u nogometu, finale: Hrvatska - Francuska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL