'pljačka stoljeća'

Dok je on bio na utakmici lopovi su mu iz kuće 'počistili' više od milijun i pol eura

02.09.2018 u 09:39

Bionic
Reading

Memphis Depay (24) vratio se u noći s petka na subotu u svoj dom u okolici Lyona i imao što za vidjeti. Dok je on igrao utakmicu francuskog prvenstva, njegov je Lyon ugostio Nice i izgubio 1:0, lopovi su mu provalili u kuću u uzeli pravo bogatstvo...

Spretni su pljačkaši Depayeve vile definitivno znali što rade - francuski mediji javljaju kako su upali u kuću preko garaže i gornjeg prozora koji je ostavljen otvoren. Pitanje je samo je li prozor ostavljen otvorenim namjerno ili je nizozemski napadač na 'privremenom radu' u Francuskoj sam 'pozvao' provalnike neopreznim nezatvaranjem prozora...

Kako god bilo, pljačkaši su imali dovoljno vremena da u miru 'pročešljaju' kuću te su, kako policija tvrdi, ukrali nakit, satove i 'ostalo' u vrijednosti od milijun i pol eura!

'Memphis je obeshrabren zbog toga što je imao vrijedne stvari u toj kući za koje se osobno vezao. One nemaju toliku tržišnu vrijednost koliko sentimentalnu... Pomoći ćemo mu, ovo je vrlo neugodna situacija', rekao je predsjednik Lyona Jean-Michel Aulas na konferenciji za medije.

🎬

A post shared by Memphis Depay (@memphisdepay) on

Policija je kasnije objavila kako se alarm u Depayevoj kući nije oglasio, čini se kako nije bio ni aktiviran.

'Morate podesiti alarme i biti pažljivi, birati s kime ćete se družiti. Policija radi na slučaju, istraga je u tijeku. Uzeli su otiske, imaju i snimke nadzornih kamera... Očekujemo da će počinitelji biti pronađeni, kazao je Aulas.

Memphis Depay je u velikom transferu u ljeto 2015. iz PSV-a stigao u Manchester United za 34 milijuna eura. Nije se nametnuo, bio je još jedna promašena investicija te su ga 'crveni vragovi' u siječnju 2017. godine prodali Lyonu za 'samo' 16 milijuna eura.

FRRRRRIDAY

A post shared by Memphis Depay (@memphisdepay) on

Depay je vrlo aktivan na društvenim mrežama, često se fotografira pokazujući u stvari koliko ima, 'slab' je na satove i nakit, pa nije ni čudno da su provalnici odlučili baš njega 'počistiti'.