bravo za argentinca

Dok drugi oplakuju Ronaldinha, Lionel Messi poduzeo je konkretne poteze i napravio ovo...

10.03.2020 u 11:39

Bionic
Reading

Bivši najbolji nogometaš svijeta, Brazilac Ronaldinho, u pritvoru je u Paragvaju, jer su on i brat uhićeni s lažnim putovnicama

Ronaldinha i njegova brata Roberta prošlog tjedna je paragvajska policija privela zbog toga što su prilikom slijetanja u Asuncion kod njih pronađene krivotvorene putovnice. No, potom je ustanovljeno da su bili žrtve prijevare te je tužitelj Federico Delfino predložio da ih se pusti.

Sud u Paragvaju još nije dao konačan sud o ovom slučaju, a bivšem svjetskom prvaku s Brazilom prijeti i do pet godina zatvora ukoliko se ustanovi da je svjesno koristio lažne dokumente.

Ronaldinho je pozvan u Paragvaj da bi promovirao knjigu 'Genijalac života', te da bi sudjelovao u jednoj dobrotvornoj priredbi.

Brazilsko pravosuđe je oduzelo Ronaldinhu putovnicu u studenome 2018. jer nije platio kaznu od 2,5 milijuna dolara zbog uzrokovanja ekološke štete tijekom gradnje na jednom posjedu u Porto Alegreu.

I dok se ostatak njegovih 'prijatelja' čudi neugodnoj situaciji u kojoj se našao Ronaldinho, njegov bivši suigrač iz Barcelone, a danas najbolji igrač svijeta, Lionel Messi očito nije zaboravio sve ono što je Brazilac napravio kako bi mu pomogao popeti se na veliku scenu. Brazilski mediji pišu da je Messi odlučio pomoći svom bivšem suigraču, te da čini sve kako bi ga izvukao iz zatvora. Navodno je Messi angažirao odvjetničku ekipu za Ronaldinha, te je spreman platiti čak četiri milijuna eura odštete kako bi Brazilac izašao iz zatvora.