POSTALO JE SLUŽBENO

Dobio je 'zeleno svjetlo'! Nosio je dres hrvatske nogometne reprezentacije točno 60 puta, a od sada će igrati za drugu nacionalnu vrstu

18.07.2021 u 13:23

Bionic
Reading

Filip Ozobić (30) novi je reprezentativac Azerbajdžana. Dobio je odobrenje FIFA-e koja je ovaj tjedan pozitivno riješila zahtjev našeg veznjaka

Kako doznaju Sportske novosti šansu za debi imat će već 1. rujna na gostovanju kod Luksemburga u kvalifikacijama za SP.

Ozobić je igrao za sve hrvatske reprezentacije, od U-16 do A vrste, nosio je dres Hrvatske 60 puta. Kasnije ga je karijera odvela u Azerbajdžan, Dalić ga nije vidio među Vatrenima, pa su mu jedini nastupi za najbolji sastavi ostali u prijateljskim susretima na turniru u Kini pod Antom Čačićem s Čileom i Kinom.

Te utakmice nisu bile službene pa je dobio pravo potpisati za drugu reprezentaciju jer zadovoljava sve kriterije koji se traže. Nije bio stariji od 21 godine kad je igrao za Hrvatsku, a u Azerbajdžanu u kontinutetu živi već pet godina.

'Nazvao me izbornik, Talijan Gianni de Biasi, i priopćio da sam dobio zeleno svjetlo FIFA-e, te sam odsad igrač Azerbajdžana. Poželio mi je dobrodošlicu u nacionalnu vrstu, obećao sam pomoći koliko najviše budem mogao', kazao je Ozobić, a što je još sve rekao pročitajte OVDJE.