I SPORTAŠI U AKCIJI

Dječji osmijeh za kraj akcije Za ljepši grad

06.10.2011 u 13:14

Bionic
Reading

Tri tjedna, tri lokacije, stotine volontera - Zagreb je ljepši grad! Zadovoljni osmijesi djece i građana, obnovljene derutne lokacije, prijateljstvo i zajedništvo slika su na kraju akcije

Završena je trotjedna akcija Antene Zagreb Za ljepši grad. U suradnji sa Zagrebačkom bankom te uz podršku Grada, Zagreb je postao ljepše i ugodnije mjesto za življenje.

'Najveća nagrada na kraju ove akcije dječji su osmjesi koji nas danas okružuju. Zahvaljujem svima koji su se odazvali i zajedno s nama Zagreb učinili ljepšim gradom', izjavio je gradonačelnik Milan Bandić koji je danas u dječjem vrtiću Siget uređivao dječji pješčanik.

Nakon jučerašnjih utakmica košarkaši Cedevite Dontaye Draper i Tomislav Petrović postavili su nove dječje igračke, a vaterpolisti Mladosti Duje Živković i Ivan Perić očistili su cijelo dječje igralište. Dan uoči velikog koncerta u zagrebačkoj Areni, frontmen grupe Hladno pivo Mile Kekin obojio je dječji tobogan, a glazbenica Sandra Bagarić i fotografkinja Mara Bratoš gotovo su dva sata bojale dječju igralicu. Grupa Parni Valjak predvođena Akijem Rahimovskim i Berislavom Blaževićem djeci je pjevala neke od svojih najvećih hitova. Akciju su jutros podržali i glumci iz 'Larina izbora' Jagoda Kumarić i Filip Juričić, mađioničar Luka Vidović, TV voditeljice Mia Kovačić, Barbara Radulović i Lorena Nosić, glazbenici Nered i Marku Mark te brojni drugi.

Akcija Antene Zagreb u drugoj godini zaredom uljepšala je tri lokacije – pothodnik Utrine - Zapruđe, prolaz Runjaninova i dječji vrtić Siget. Direktorica programa Antene Zagreb Katarina Sučić na kraju akcije istaknula je: 'Hvala građanima i našim gostima koji su tri tjedna s nama uređivali grad Zagreb, hvala medijima koji su nas podržali i prenosili napretke u radovima, hvala našim partnerima Zagrebačkoj banci i Gradu Zagrebu.'

Akcija Za ljepši grad nastavlja se i iduće godine s prvim danima jeseni.