HAJDUKOV SUPER MARIO

Dirljiva priča o mladom 'tiću' koji je Dinamu zabio dva gola

16.09.2013 u 11:00

  • +29

MAXtv Prva liga, 9. kolo, HNK Hajduk - GNK Dinamo

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Čagalj

Bionic
Reading

Prvo ime najvećeg hrvatskog derbiija, između Hajduka i Dinama (2:0) mladi je 18-godišnji Mario Pašalić, dečko koji je rođen u Mainzu, ali se s obitelji vratio u Hrvatsku, točnije Kaštel Gomilicu, otkud ga otac Ivan svakog dana vozi na Poljud i treninge 'bilih'

Mladi nogometaš - koji još nije napunio niti devetnaestu (rođen je 5. veljače 1995.) - prošao je, naime, pravu kalvariju sa zdravljem, a prije godinu dana nije smio niti zatrčati, a kamoli igrati nogomet.

U proljeće prošle godine, piše Jutarnji list, Pašalić je skrenuo na sebe pozornost tako što je zabio odlučujući gol koji je Hajduku donio pobjedu na Hrvatskim dragovoljcem i naslov juniorskog prvaka Hrvatske poslije sedam godina posta.

Zanimljivo da je tada Pašalić još uvijek bio kadet. ali ga je za tu utakmicu pozvao trener juniora Stipe Andrijašević i poslao u igru umjesto, zanimljivo je i to, Josipa Radoševića.

Nakon toga Pašalić je s juniorskom momčadi otišao na turnire po Njemačkoj i Belgiji i od tamo se vratio bolestan. Liječnici u prvi tren nisu ni znali o čemu se točno radi, sumnjalo se na mononukleozu pa čak i hepatitis, a na kraju se ispostavilo da se radi o trovanju krvi, otkrili su bakteriju stafilokok.

Mladom nogometašu liječnici su preporučili strogo mirovanje,Pašalić se nije smio niti zatrčati, a kamoli igrati nogomet. Najteža fizička aktivnost koju je mogao upražnjavati bila je šetnja. Ali imao je veliku podršku obitelji, oca Ivana, majke Slavice i brata Tonija, bio je odlučan da će uspjeti i da će se vratiti nogometu bez obzira na to koliko pauza potrajala.

Šest mjeseci je prošlo dok liječnici nisu utvrdili da je Mario zdrav i da se može vratiti nogometu. Početkom ove godine vratio se u juniore koje je tada vodio Robert Jarni, odigrao je sezonu do kraja, pa čak i natjerao trenera prve momčadi Mišu Krstičevića da mu pruži šansu među prvotimcima pa je i debitirao protiv Cibalije u finišu prošle sezone.

S dolaskom Igora Tudora za trenera prve momčadi, Pašalić je postao standardni prvotimac iako mu je tek 18 godina i nema velikog iskustva, a odigrao je tek desetak utakmica za prvu momčad.

Priča o transferu u Cataniju zadnjeg dana prijelaznog roka bila je još jedna epizoda ove intrigantne priče o mladom nogometašu Hajduka. Još jedna ali ne i zadnja priča jer 18-godišnji veznjak izabrao je ostanak na Poljudu i sigurno da nije požalio kad je Dinamu u derbiju zabio dva gola.

'Takav scenarij nisam mogao zamisliti niti u najluđim snovima. Nema ništa ljepše nego zabiti golove za pobjedu u derbiju u onakvoj atmosferu na Poljudu', kaže Pašalić a piše Jutarnji list