TUŽAN KRAJ I NOVI POČETAK

Dirljiva gesta: Mali nesretnik i nakon smrti ostaje 'u hramu'

27.01.2016 u 07:02

Bionic
Reading

Tijekom dvoboja Liverpoola i Stokea koji je 'redse' nakon drame lansirao na Wembley u finale engleskog Liga kupa održana je minuta pljeska koja je izazvala bujicu emocija u gradu uz rijeku Mersey

S 12 ga je svladala leukemija i njegov otac, koji ga je redovno vodio utakmice, kaže:

'Nije mi bio samo sin nego i najbolji prijatelj, a najljepše smo se provodili na stadionu. Pogotovo na gostovanjima. Bio je ponosan što može biti dio priče o klubu koji je obožavao, a kada mu je Martin Škrtel nakon jednog dvoboja u Londonu poklonio svoj dres o tome su svi slušali danima. Uživao je u statusu male zvijezde na tribini,' piše neutješni otac koji je u prosincu doznao da neće moći dugo uživati u društvu svog malenog najboljeg prijatelja.


Owen nije dugo patio. Bolest je brzo uzela danak i tata je pitao navijačke lidere može li se napraviti nešto što bi obilježilo Owenovu nedavnu smrt.

'Reakcija je bila nevjerojatna. Ti mladi ljudi su došli s gomilom ideja i zaključili da će napraviti novu zastavu kojom će na našem Kopu odavati počast Owenu. Ostao sam u šoku, to je upravo ono što bi on želio,' govorio je u najavi dvoboja sa Stokeom kada je nova zastava istaknuta na Anfieldu. Ideja je da tamo ostane dugo, kako bi Owen i dalje bio nedjeljivi dio priče sa svojim klubom.

Kada je počela 12. minuta i kada je podignuta dirljiva zastava s riječima iz popularne pjesme redsa zapljeskao je cijeli stadion. Trener Klopp, svi prisutni, gostujući navijači, čak i policija. Bila je to minuta malenog Owena koji je, kaže otac, uvijek uživao u pažnji. Od nekud je sigurno gledao. I nema sumnje da je bio ponosan.