KLOPPOVA SRETNA ZVIJEZDA

Liverpool u novoj velikoj drami izborio put na Wembley

26.01.2016 u 23:49

Bionic
Reading

Nogometaši Liverpoola upisali su dva uspjeha na maksimalno dramatičan način u razmaku od samo četiri dana

Liverpool je nakon sedme serije izvođenja penala na uzvratu polufinala Liga kupa uspio svladati večeras izvrsni Stoke i 'redsi' će unatoč porazu 0:1 putovati na Wembley gdje će tražiti svoj deveti naslov u ovom natjecanju.

Liverpool je na Britanniji slavio sa 1:0, no Stoke je pogotkom Arnautovića (iz zaleđa) na isteku prvog poluvremena poništio tu prednost. Golova do kraja utakmice nije bilo i Stoke je tako na Anfieldu uspio pobijediti prvi put od davne 1959. godine! Imao je Stoke i stativu pri kraju 'regularnog' dijela dvoboja, ali dvoboj je otišao u produžetke i kasnije penale.

Can je pogodio stativu, no vratar Liverpoola Simon Mignolet obranio je udarce Crouchu i Muniesi, te postao herojem dvoboja nakon dugog razdoblja u kojemu su uglavnom u fokusu bile njegove loše reakcije.


Tako je Liverpool nakon nevjerojatne utakmice kod Norwicha i pobjede 5:4 izborene u 95. minuti nastavio uspješno 'balansirati po oštrici noža', te tako prikriti velike slabosti na terenu. Jürgen Klopp je izborio lov na prvi trofej s redsima, no na terenu ga očekuje lavovski posao...

Dejan Lovren je vraćen u kadar nakon ozljede, no dramu je odgledao s klupe za pričuve. Uzvrat drugog polufinala na rasporedu je sutra, Everton će u gostima kod Manchester Cityja braniti prednost s Goodisona od 2.1.