teška odluka

Direktor utrke Vedran Pavlek objasnio zašto je prekinut spektakl na Sljemenu usred vožnje, a dotakao se i jedne odluke FIS-a koja ga je iznenadila

06.01.2022 u 14:56

Bionic
Reading

Nakon što je otkazan muški slalom za Svjetski kup na zagrebačkom Sljemenu, direktor utrke Vedran Pavlek objasnio je kako je do toga došlo i što je bio problem

Podsjetimo, utrka se prvotno trebala održati u srijedu, ali zbog stanja snježne podloge u donjem dijelu staze bila je na pragu otkaza. No, organizatori, na čelu sa direktorom utrke Vedranom Pavlekom, uspjeli su odgoditi utrku za četvrtak. No, ni u četvrtak nije bilo sreće te je FIS zbog nerugularnih uvjeta, nakon što je 19 skijaša odradilo prvu vožnju, otkazao utrku.

Tako Snow Queen Trophy nema pobjednika za 2022. godinu, a svi se pitaju koliko je to sve koštalo Grad Zagreb i zašto je od svega ispao - debakl.

'Izgledalo je ujutro jako dobro, čistili smo sve po dogovoru. Čistili smo tu liniju i na pregledima je sve bilo dobro, vodila se diskusija treba li nešto dodatno raditi. Podloga je bila dobra, odluka FIS-a je bila da se popravlja s vodom i soli, e sad, je li to još više pojelo snijeg... Da smo sve zadržali otpočetka, imali bi dobru utrku. Mi smo sve pokušali, plana B i C više nema, ja sam ponosan na sve koji su ostali ovdje i pomogli. Nije ni prva niti zadnja utrka koja se otkazala, to je jedna realnost Svjetskog kupa', kazao je Pavlek za HRT.

  • +9
Prva vožnja muške slalomske utrke World Cup Snow Queen Trophy Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic / CROPIX

Na pitanje je li se utrka mogla održati jučer (srijeda) kazao je:

'Bilo je bolje da se utrka danas održala, izgledalo je sve dobro. O svemu tome mi premalo odlučujemo, odlučuje FIS-ov žiri, premalo se nas pita. Da, sada počinju pripreme za sljedeću sezonu i na sve treba gledati pozitivno. Gledam ljude po stazi, ne znaju da li da plaču, ili što da rade', dodao je vidno razočarani Pavlek.