'šestica' viktorije

Dinamovi protivnici bili su uspješni; pobjede Viktorije, Ballkanija i Astane

24.09.2023 u 20:04

Bionic
Reading

Sva tri Dinamova suparnika u skupini C nogometne Konferencijske lige ostvarila su pobjede u susretima svojih nacionalnih prvenstava. Viktoria Plzen je kao domaćin svladala Pardubice 6:2, Ballkani je također na svom terenu nadigrao Malishevu 3:2, dok je Astana kao gost svladala Ordabasi 2:1

U Plzenu je goste u vodstvo doveo Darmovzal (13), no uslijedilo je šest golova domaćih, strijelci su bili Kalvach (23), Dweh (27), Hranač (45), Jirka (53-11m) i Durosinmi (82, 85), da bi Danek (90+1) ublažio poraz Pardubica.

Viktoria je treća na ljestvici s 19 bodova iz osam susreta, tri manje od vodećih praških sastava Sparte i Slavije koji igraju međusobno kasnije u nedjelju.

Standings provided by Sofascore

Sljedeći protivnik Dinama u Konferencijskoj ligi Ballkani također je prvo pao u rezultatski minus, strijelac za Malishevu bio je Hazrollaj (7), da bi preokret kreirali Halili (21), Gipshi (29) i Zyba (75). Na konačnih 3:2 smanjio je Aliu (77).

Ballkani sada ima 13 bodova iz pet susreta te je na diobi prvog mjesta s Llapijem koji je do 13 bodova stigao iz šest susreta. Malisheva je treća s devet bodova.

Standings provided by Sofascore

Najvažniju pobjedu ipak je ostvarila Astana protiv izravnog konkurenta za naslov prvaka Ordabasija. Tri dana nakon teškog stradanja u zagrebu gdje je izgubila 5:1 Astana je stigla do tri boda u utakmici koju je morala dobiti. Darabajev (41) i Žaksilikov (60) doveli su Astanu u prednost od 2:0 da bi Fedin (89-11m) ublažio poraz domaćih.

Druga Astana sada ima 46 bodova iz 22 susreta, tri manje od vodećeg Ordabasija koji je odigrao isti broj utakmica.

Standings provided by Sofascore