U PRIOPĆENJU

Dinamovi povjerenici objasnili što su to činjenice

12.04.2014 u 16:25

Bionic
Reading

Prije utakmice Dinama i Rijeke, Dinamovi su povjerenici, nezadovoljni određenim stvarima, odlučili poslati priopćenje, kojeg ovim putem prenosimo u cijelosti

'Uoči velikog derbija između Dinama i Rijeke održali smo jedan od najbrojnijih skupova povjerenika kluba jer smo osjetili kako je pravi trenutak klubu dati podršku; na terenu gdje se igrači bore za duplu krunu i van terena gdje se vodi borba koja nije niti sportska niti časna. U toj se borbi puno spominju članovi, a upravo smo mi ti koji smo učlanili oko 8.000 navijača i zbog toga smatramo kako imamo pravo protestirati kada se baca ljaga na cijeli klub.

Posljednjih tjedana mnogi nabacuju blato na naš klub, a samim time na nas povjerenike i na naše članove. Mi jednostavno želimo da to prestane. U "objektivnim" medijima spominju se "demokratski izbori" kao da trenutno postoji nešto drugo. Mi smo ti koji hodamo po cijeloj Hrvatskoj i ostalim zemljama te učlanjujemo ljude u Dinamo. Velikim brojem navijača koje smo učlanili zaslužili smo da ih predstavljamo u glavnom tijelu kluba – Skupštini. Kako to nije demokratski?

Svaki članak u kojem se Dinamo stavlja u istu rečenicu s kriminalnim organizacijama, a ljudi iz kluba neopravdano i bez ikakvih dokaza optužuju za malverzacije je uvreda svima nama. To mogu raditi samo oni koji su zlonamjerni; isti oni koji zovu neke od nas i pokušavaju nas okrenuti od kluba.


Znate što su činjenice? Dinamo posljednje desetljeće ostvaruje najbolje rezultate u više od 100 godina postojanja kluba i žalosno je da se na razne načine ti uspjesi žele umanjiti i omalovažiti. Modri su sportski i organizacijski uvjerljivo najbolji klub u Hrvatskoj, osvojili su osam uzastopnih naslova prvaka, igrali su dva puta zaredom u Ligi prvaka protiv najvećih klubova svijeta, odigrali su najveći broj međunarodnih utakmica u europskim natjecanjima i danas uspješno jure prema novoj duploj kruni.

Jedini razlog zbog kojeg ovo itko može staviti pod znak pitanja je: zato što nije objektivan niti realan nego zlonamjeran. Svatko tko ne želi vidjeti kako je Dinamo danas stabilan, respektabilan i snažan europski klub koji dominira u domaćim natjecanjima, iz sezone u sezonu igra europske utakmice te pritom neprestano u vlastitoj školi stvara nove igrače koji nose slavu Dinama i naše reprezentacije – jednostavno se treba zapitati 'zašto?' Mi ne znamo, ali smo itekako sigurni da odgovor nije: iz ljubavi prema Dinamu.

Mi volimo Dinamo i svakodnevno to potvrđujemo svojim djelovanjem. Mi volimo Dinamo i veselimo se njegovim uspjesima. Mi volimo Dinamo i tugujemo zbog poraza. Mi jednostavno volimo Dinamo uvijek. Mi smo ti koji svaki dan živimo za Modre. A ne oni koji se javljaju kada je to 'postalo moderno'.
Dinamo je iznad svih nas i uvijek mora biti na prvom mjestu. Ne želimo i nemojmo dopustiti da manjina nadglasa većinu. Trebamo se držati zajedno jer nitko od nas sam nije toliko jak kao kada smo zajedno!

Nema predaje!

POVJERENICI GNK DINAMO'