TRIJUMF U MÜNCHENU

Dinamove mlade nade pokazale kako pobijediti Bayern!

29.09.2015 u 15:05

Bionic
Reading

U dvoboju nogometne Lige prvaka mladih Dinamovi juniori upisali su prvu pobjedu u skupini F na gostovanju u Münchenu protiv Bayerna, rezultatom 2:1

Nakon poraza kod kuće od Arsenala, Dinamovi juniori ovog su utorka ostvarili svoju prvu pobjedu u Ligi prvaka mladih, u kojoj se natječu protiv istih suparnika kao i seniori u skupini F. Na gostovanju kod vršnjaka Bayerna slavili su 'modri' na stadionu Grünwalder te tako preskočili Bavarce i istakli kandidaturu za plasman u osminu finala.

Popodnevni dvoboj nije mogao bolje početi za mlade nade Dinama. U 5. minuti Brekalo je izborio kazneni udarac, a Ivan Božić ga je pretvorio u pogodak. U 18. minuti Josip Brekalo se sam upisao u listu strijelaca i 'modri' su s velikom prednošću otišli na odmor.

U nastavku se situacija nešto promijenila, no pobjeda Dinama nije došla u pitanje. U 52. minuti Pfab je dobio drugi žuti karton i Bayern je ostao s desetoricom, da bi u 81. minuti isključen na isti način bio i Dinamov Branimir Kalaica. U 84. minuti Strein je vratio nadu Bavarcima pogotkom za 1:2, no do kraja susreta rezultat se nije mijenjao.

Dinamo se ovom pobjedom probio na treće mjesto, a Arsenal i Olympiacos u međusobnom dvoboju odlučit će ovog utorka tko će voditi nakon drugog kola.

Za tri tjedna Dinamovi juniori igraju protiv Olympiacosa kod kuće.

Liga prvaka mladih, 2. kolo:

Bayern – Dinamo 1:2 (Strein 84 / Božić 5, Brekalo 18)

Za Dinamo igrali u Münchenu: Šemper; Iharoš (Kulenović), Vujica, Kalaica, Soldo, Knežević, Šunjić, Olmo, Moro (Fintić), Brekalo, Božić (Matić)