Oduševio pola Europe

Dinamov Zlatan zabio 33 gola i upisao 12 asistencija; talijanski prvoligaši pripremaju milijune za napadača Modrih koji bi mogao obilježiti iduće desetljeće

14.05.2021 u 11:17

Bionic
Reading

Dinamov kadet Zlatan Koščević ove je sezone eksplodirao i tako privukao brojne europske velikane, a najviše su zagrizli talijanski klubovi

Dinamo će na ljeto prodati neke od svojih najvećih zvijezda i tako sigurno opet dobro napuniti svoju blagajnu. Dok se najveće zvijezde prodaju, novi talenti već kucaju na vrata prve momčadi, a neki od njih već su i privukli velikane bez da su upisali i jedan nastup za seniorski sastav.

Jedan od takvih je Zlatan Koščević, Dinamov kadet koji osim imena s Ibrahimovićem dijeli i ubojiti instinkt i nos za gol. Napadač koji igra za kadete II ove je sezone u 27 utakmica zabio 33 gola i upisao 12 asistencija i tako privukao pozornost velikana. Calciomercato piše kako su se talijanski prvoligaši već počeli opasno motati oko mladog Dinamovog napadača.

Najviše je navodno zagrizla Fiorentina koja bi Koščevića htjela dovesti odmah, ali planove bi joj mogle pokvariti Atalatna i Bologna koje također već neko vrijeme prate Modrog wunderkinda i spremaju se krenuti u akciju. Koščević ima tek 16 godina i bila bi prava šteta da već sada napusti Dinamo, no pitanje je mogu li ga Modri zadržati ako Talijani ponude previše.

Isti izvor piše i kako bi Fiorentina htjela i napadača Slaven Belupa iz pionira, Lovru Lazara, koji je u svojoj kategoriji ove sezone zabio 13 golova. Talijani su očito shvatili da im je u susjedstvu bazen talenata koje mogu dobiti dosta jeftino u usporedbi s drugim zemljama i krenuli su u češljanje Hrvatski Telekom Prve lige. Sada je na Belupu i Dinamu da zadrže ove mlade talente i za koju godinu ih prodaju za nekoliko desetaka puta veće cijene.

Pogledajte još jednom najbolje golove 34. kola Hrvatski Telekom Prve lige.

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal / Arenasport

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Ako već niste, sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.