Sosa NAPUŠTA ZAGREB

Dinamov dragulj potpisao za Stuttgart pa dobio pozivnicu izbornika Dalića za Svjetsko prvenstvo

14.05.2018 u 15:28

Bionic
Reading

Branič Dinama i mlade hrvatske reprezentacije Borna Sosa potpisao je ugovor s njemačkim bundesligašem Stuttgartom, objavljeno je na službenoj stranici Stuttgarta. Tako je još jedan Dinamov dragulj, koji je prošao sve mlade selekcije, napustio klub iz Maksimirske

Lijevi branič Borna Sosa, koji se našao na širem popisu od 32 nogometaša izbornika hrvatske reprezentacije Zlatka Dalića uoči početka priprema za Svjetsko prvenstvo, potpisao je ugovor sve do 30. lipnja 2023. godine za klub koji je sezonu završio kao sedmi i zamalo ostao bez nastupa u Europi, a u zadnjem kolu je s čak 4-1 pobijedio prvaka Bayerna u Muenchenu.

'Puno znam o Stuttgartu, i o klubu i o gradu, jer sam često posjećivao Josipa Brekala dok je on bio tamo. Jedva čekam novu sezonu i nadam se da ću opravdati očekivanja navijača', kazao je 20-godišnji Sosa, koji je cijelu dosadašnju karijeru igrao u Dinamu u kojem je prošao sve juniorske uzraste. Za prvu momčad Dinama je upisao 41 nastup.

'Sosa je jedan od najtalentiranijih mladih europskih igrača na poziciji lijevog beka. On je naša budućnost, ali na njega računamo već sljedeće sezone', rekao je sportski direktor Stuttgarta Michael Reschke.

Spominje se kako je cijeli posao težak oko osam milijuna eura, koliko je navodno Stuttgart platio odštetu, što znači kako je prodaja Sose ušla među deset najvećih Dinamovih transfera u povijesti. Na vrhu će još neko vrijeme biti Marko Pjaca koji je 2016. prodan u Juventus za 23 milijuna eura.

Stuttgart je osim Sose doveo još trojicu mladih igrača - Marc-Oliver Kempfa iz Freiburga, Španjolca Pabla Maffea iz Manchester Cityja i Davida Kopacza iz Borussije Dortmund.

  • +22
Lokomotiva - Dinamo, 34. kolo HT Prve lige, 2017/18. Izvor: Pixsell / Autor: Dalibor Urukalovic/PIXSELL