COPA AMERICA

Dinamov Čileanac odličan u pobjedi, igrao i pokajnik Vidal

20.06.2015 u 12:24

Bionic
Reading

Nogometaši Čilea uvjerljivom su 5:0 pobjedom nad Bolivijom osigurali prvo mjesto u skupini A Južnoameričkog nogometnog prvenstva, kojem je Čile domaćin, a u četvrtfinale su se unatoč uvjerljivom porazu plasirali i Bolivijci.

Domaćini prvenstva nisu imali problema doći do uvjerljive pobjede u posljednjem dvoboju u skupini protiv Bolivijaca čiji je izbornik Mauricio Soria odlučio odmarati glavne igrače s obzirom na to da je njegovoj reprezentaciji bio zajamčen prolaz u četvrtfinale.

Domaća je reprezentacija bila u najjačem sastavu, s pokajnikom Arturom Vidalom u početnoj postavi. Aranguiz je doveo Čile u vodstvo već u 3. minuti i usmjerio utakmicu. Alexis Sanchez je glavom postigao prekrasan pogodak u 37. minuti, a na poluvremenu ga je zamijenio najbolji strijelac zagrebačkog Dinama u prošloj sezoni Angelo Henriquez koji je bio asistent kod dva od tri pogotka Čilea u nastavku utakmice.

Dinamov topnik se u 66. minuti probio desnom stranom, ubacio loptu na peterac za Aranguiza koji je postigao svoj drugi pogodak. Medel je u 79. minuti pogodio za 4:0, a u 86. minuti je Henriquez opet učinio isto kao i kod trećeg pogotka Čileanaca, samo što je ovoga puta na njegov ubačaj nespretno reagirao bolivijski kapetan Raldes i poslao loptu u svoju mrežu.


Prije uvjerljive pobjede Čilea Ekvador je Rancagui pobijedio oslabljenu reprezentaciju Meksika s 2:1 i tako osigurao treće mjesto u skupini koje Ekvadorce može odvesti u četvrtfinale. No, ovisit će o rezultatima utakmica drugih skupina, jer će dvije najbolje od tri trećeplasirane reprezentacije proći u nokaut fazu.

U redoslijedu trećeplasiranih reprezentacija Ekvador je treći s 3 boda i gol-razlikom 4-6. Urugvaj u skupini B ima 3 boda iz dvije utakmice i gol-razliku 1-1, a u skupini C treća je Venezuela s 3 boda iz dvije utakmice i gol-razlikom 1-1. Urugvaj u posljednjem kolu igra protiv Paragvaja, a Venezuela protiv Brazila koji je u noći s petka na subotu saznao lošu vijest.

Naime, Disciplinska komisija Južnoameričke nogometne federacije (CONMEBOL) odlučila je kazniti Neymara s čak četiri utakmice neigranja zbog crvenog kartona zarađenog na utakmici s Kolumbijom, kada se najbolji brazilski igrač sukobio s kolumbijskim napadačem Carlosom Baccom. Bacca je također dobio crveni karton, a suspendiran je na dvije utakmice. Sudac dvoboja, Čileanac Enrique Osses, prijavio je Neymara u svom izvješću, zbog toga što ga je po završetku dvoboja Brazilac dočekao u tunelu pred svlačionicom i vrijeđao.

Skupina A - 3. kolo:

Čile - Bolivija 5:0 (Aranguiz 3, 66, Sanchez 37, Medel 79, Raldes 86-ag)
Meksiko - Ekvador 1:2 (Jimenez 64/Bolanos 26, Valencia 57)

Ljestvica:

1. Čile 3 2 1 0 10:3 7
2. Bolivija 3 1 1 1 3:7 4
3. Ekvador 3 1 0 2 4:6 3
4. Meskiko 3 0 2 1 4:5 2