GOTOV POSAO

Dinamo vratio kapetana: Velika mi je čast i zadovoljstvo opet nositi plavi dres

04.09.2023 u 18:31

Bionic
Reading

Tibor Halilović, 28-godišnji hrvatski veznjak, u ponedjeljak je pojačao konkurenciju na pozicijama u sredini terena u momčadi Dinama, objavio je hrvatski nogometni prvak na svom portalu

Prema podacima s nogometnog portala transfermarkt.com, Halilović je imao ugovor s nizozemskim Heerenveenom do ljeta 2024., a njegova je tržišna vrijednost procijenjena na 800.000 eura.

Dinamo nije objavio detalje o Halilovićevom ugovoru.

Radi se o igraču koji je stasao u Dinamovoj nogometnoj akademiji, igrao je za juniorsku i drugu momčad, ali nije uspio ostvariti nijedan službeni nastup za prvu momčad, iako je bio kapetan kadetske i juniorske ekipe te istaknuti član Dinama II za koji su u to vrijeme igrali i Dani Olmo, Borna Sosa, Nikola Moro, Josip Brekalo...

S 21 godinom je napustio Dinamo i prešao u zagrebačku Lokomotivu, a 2017. je ostvario prvi inozemni angažman u poljskoj Wisli iz Krakowa za koju je odigrao jednu i pol sezonu. U siječnju 2019. vratio se u HNL, a angažirala ga je Rijeka za koju je igrao do siječnja 2021., kad je ponovno otišao iz Hrvatske i skrasio se u nizozemskom Heerenveenu.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

U Rijeci je bio jedan od ključnih igrača u osvajanju dva trofeja u Hrvatskom kupu, a skupio je i iskustvo igranja u grupnoj fazi Europske lige.

'Iznimno sam sretan i uzbuđen zbog povratka u svoj Dinamo. Velika mi je čast i zadovoljstvo ponovno nositi plavi dres i jedva čekam dati svoj maksimum na terenu kako bih pomogao momčadi u postizanju glavnih ciljeva – obrane naslova prvaka i što boljeg plasmana na europskoj sceni. Na meni je da opravdam očekivanja i da se što prije uklopim u momčad trenera Jakirovića', izjavio je Tibor Halilović u službenom priopćenju.

Dodajmo informaciju kako je urugvajski branič i član talijanskog prvoligaša Bologne, 21-godišnji Joaquin Sosa, novi igrač Dinama. U Zagreb dolazi na jednogodišnju posudbu uz pravo otkupa ugovora, a u momčadi trenera Sergeja Jakirovića konkurirat će za uloge stopera i lijevog beka.