POGLEDAJTE SVE GOLOVE

Dinamo u nastavku razbio Gruzijce i potvrdio prolazak te nastavio savršeni učinak u sezoni

30.07.2019 u 22:02

Bionic
Reading

Dinamo je slavio i u uzvratnoj utakmici drugog pretkola Lige prvaka, na Maksimiru je bio bolji od Saburtala 3:0 te je tako s ukupnih 5:0 prošao u sljedeću kvalifikacijsku rundu za najbogatije i najjače klupsko natjecanje

Dinamo je nastavio svoj savršeni učinak ove sezone. Bila mu je to peta službena utakmica i peta pobjeda u svim natjecanjima, a da uz sve to još nije primio pogodak. Podsjećamo, 'modri' sastav je prvo u Superkupu svladao Rijeku (1:0), ima i dva prvenstvena trijumfa (Lokomotiva 3:0, Slaven 3:0), a u Europi je u oba susreta nadigrao gruzijskog predstavnika (3:0, 2:0).

Iako se utakmica igrala pred praznim tribinama zbog grijeha iz prošlosti 'modrih' navijača, Dinamo je taj hendikep sigurno nadvladao i zasluženo otišao u treće pretkolo. Rutinski prolazak protiv nezgodnih Gruzijaca...

Početak utakmice podsjetio nas je na prvo poluvrijeme u Tbilisiju. Igralo se čvrsto, s dosta duela (i laktova u glavu), gruzijski nogometaši su trkom i agresijom pokušavali nadoknaditi manjak kvalitete u odnosu na domaćina dok s druge strane 'modri' nisu bezglavo jurili, jer su imali ugodan rezultat iz prvog dvoboja, a nije bilo ni potrebnog huka s tribina.

Tek u 19. minuti dogodila su se prva uzbuđenja. Hajrović je pokušao iznuditi kazneni udarac, ali sudac nije nasjeo na njegovu glumu i teatralan pad. Par minuta kasnije isti igrač je poslije kornera opalio sa 14 metara, ali preko gola.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

Odmah u 24. uzvratili su igrači Saburtala, ali njihov pokušaj s desetak metara s desna iskosa otišao je pored gola pa nije bilo potrebe za Livakovićevom intervencijom.

Dečki iz Gruzije su se osokolili pa su i u 35., 'skuhali' dobru situaciju, ali usamljeni Rolović s desetak metara nije dobro zahvatio loptu te je propustio zagorčati život Dinamu.

U samoj završnici prvog poluvremena golman i obrambeni igrač gostiju sudarili su se pri pokušaju da dođu do lopte. Gojak je dočekao odbijenu loptu i pucao, no iznad grede.

  • +16
Dinamo - Saburtalo, 2. pretkolo Lige prvaka, 2019/20. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Nastavak je donio novu izglednu situaciju za Dinamo, ali je u 52. Lešković poslije kornera zamalo pucao pored gola Saburtala. Na novi pokušaj 'modrih' čekalo se do 66., a tada je Petković sa 18 metara opalio visoko preko gola. Nešto kasnije pokušavali su Oršić i Hajrović, ali bez prave opasnosti za goste.

U 74. moramo zabilježiti ulazak Olma koji se vratio nakon Eura U-21 koji je Španjolska osvojila, a on dobio dodatne dane odmora. Najskuplja Dinamova zvijezda zasad je i dalje u hrvatskom prvaku.

Samo dvije minute poslije Oršić je odigrao dupli pas s Petkovićem, izašao pred vratara i zatresao mrežu za 1:0. Dinamo je mogao povećati prednost u 79., ali je poslije sjajnog skoka Perića spreman bio golman Kuaptadze.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

Možda najveću priliku imala je Saburtala u 83. za počasni pogodak. Livaković je istrčao u prazno, a Perić zatim hrabrim uklizavanjem i izbijanjem lopte ispred Kakubave spasio siguran pogodak.

Na Dinamov odgovor se nije dugo čekalo, odmah u sljedećem napadu, Gojak je uputio bombu sa oko 16 metara, golman je bio savladan, ali se zatresla vratnica.

Potvrda Dinamove nove pobjede došla je u 88. minuti, Olmo je pobjegao po desnoj strani, milimetarski točno proigrao Petkovića koji takve prilike ne propušta.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

U samoj završnici Dinamo je došao do 3:0. Bila je to brza kontra igrača hrvatskog predstavnika koju je završio Olmo preciznim i prizemnim udarcem sa oko 15 metara iskosa.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

Dinamo će u trećem pretkolu igrati protiv Ferencvarosa. Mađari su u prvom susretu u Budimpešti pobijedili Vallettu sa 3:1, dok je uzvrat u Ta'Qali završio 1:1. Domaćin je poveo u 28. minuti golom Fontalenne iz kaznenog udarca, a izjednačio je Niguen u 61. minuti. Prva utakmica je na rasporedu u utorak u Zagrebu, a uzvrat je u Budimpešti.

DINAMO - SABURTALO 3:0

DINAMO: Livaković - Pinto, Perić, Lešković, Leovac - Ademi, Gojak, Kadzior (od 74. Dani Olmo) - Hajrović (od 84. Majer), Oršić, Gavranović (od 63. Petković)

SABURTALO: Kuaptadze - Mali (od 59. Tabadze), Margvelašvili, Rekviašvili, Kakubava - Čabradze (od 69. Jinjolava), Tsnibiladze, Altunašvili - Gabedava, Rolović, Gorgiašvili (od 61. Diasamidze)

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo
Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

DINAMO (HRV) - Saburtalo (Gru) 3-0 (ukupno 5-0) (Oršić 77, Petković 89, Olmo 90+4)

Valletta (Mlt) - Ferencvaros (Mađ) 1-1 (2-4) (Fontanella 27-11m / Nguen 60)

APOEL (Cip) - Sutjeska (CG) 3-0 (4-0) (Pavlović 13, 25, 66)

Kalju (Est) - Celtic (Ško) 0-2 (0-7) (Kulinits 10-ag, Šved 90+3)

Maccabi Tel Aviv (Izr) - Cluj (Rum) 2-2 (2-3) (Blackman 15, Cohen 48 / Culio 19-11m, Rondon 42)

Basel (Švi) - PSV (Niz) 2-1 (2-3) (Comert 8, van Wolfswinkel 68 / Bruma 23)

Olympiakos (Grč) - Plzen (Češ) 4-0 (4-0) (Guilherme 51, Guerrero 70, Reznik 73-ag, Semedo 82)