KAKO SVE 'ZAKRPATI'?

Dinamo u borbi za europsko proljeće, a Nenad Bjelica zbog ovih problema mirno ne spava

23.10.2018 u 09:23

Bionic
Reading

Dinamo je jako blizu europskog proljeća, u trećem kolu hrvatski prvak gostuje kod Spartaka iz Trnave (četvrtak, 18.55 – Arenasport 3), a trener Nenad Bjelica ima ozbiljnih problema sa zadnjom linijom u momčadi

Dinamo je oduševio u prve dvije utakmice Europske lige te je s maksimalnim učinkom na vrhu ljestvice. Smiješi mu se prezimljavanje u Uefinom natjecanju što se maksimirskom klubu nije dogodilo 48 godina. Ipak, u prošlosti su 'modri' znali toliko puta zabrljati pa i u ovoj dobitnoj situaciji vlada oprez.

Sve utakmice UEFA Europske lige, uključujući svih šest utakmica Dinama po skupinama, ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Sljedeći suparnik je Spartak iz Trnave, slovački predstavnik koji je u skupini na tri boda, ali koji Dinamo kod kuće dočekuje bez gledatelja zbog kazne Uefe.

Uz to Spartak muči manjak kvalitete i tanak kadar koji nema snage igrati na dvije fronte u Europi i prvenstvu, a to se dobro vidi i po rezultatima u domaćoj ligi gdje je ta momčad na devet mjestu sa samo 14 bodova iz 12 utakmica. Velika je to prilika za Dinamo, ali treneru Nenadu Bjelici jedan dio momčadi zadaje glavobolju.

  • +14
NK Dinamo - Fenerbahče, 1. kolo Europske lige Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Naime, dok Dinamov strateg ima slatke brige oko napada i veznog reda, na stoperskim pozicijama nedostaju važni igrači. Tako ne može računati na stoperski dvojac koji je počeo od prve minute u Bruxellesu u trijumfu protiv Anderlechta – Kevin Theophile-Catherine je na tom susretu zaradio crveni karton, a Emir Dilaver zadobio ozljedu rebra od koje se još nije oporavio. Isto tako nema ni Marina Leovca, pouzdanog lijevog bočnog, koji je isto na listi ozlijeđenih. Tako će Bjelica morati 'krpati' obranu sa stoeprima Markom Leškovićem, Dinom Perićem i Amirom Rrahmanijem.

  • +9
Anderlecht - Dinamo, 2. kolo Europske lige, 2018/19. Izvor: Profimedia / Autor: JASPER JACOBS

Prva dvojica su pokazali solidna izdanja u prvenstvu, ali vidjet ćemo kako će taj tandem funkcionirati u Europi, a Rrahmani će zasigurno opet biti rješenje na lijevoj Dinamovoj strani. Sva trojica su zaigrala u Puli kod Istre 1961, a u prvom poluvremenu nisu oduševili.

  • +10
Hrvatski Telekom Prva liga, 11.kolo, NK Istra 1961 - GNK Dinamo Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL