UGOVOR JE UGOVOR

Dinamo tužio Holding i dobio milijun eura!

01.09.2011 u 11:51

Bionic
Reading

Liga prvaka, Joe Šimunić, a sad i milijun eura od Holdinga, to je respektabilni niz uspjeha Dinama unazad samo 10-ak dana

Dinamu je krenulo s izvrsnog na još bolje! Prema izvještaju portala Zagrebancija, 'modri' su sudskim putem tražili i dobili zadovoljštinu za nepoštivanje ugovora Zagrebačkog holdinga prema klubu iz Maksimirske 128 te će po toj presudi dobiti traženih milijun eura.

'Četverogodišnji ugovor je 2006. potpisala bivša uprava Holdinga sa Slobodanom Ljubičićem-Kikašom na čelu. Prema tom ugovoru, Holding je trebao godišnje plaćati milijun eura za logo na gaćicama Dinamovog dresa i za reklamu na gradskom stadionu. Nova uprava Holdinga pokušala je raskinuti ovaj ugovor ili dogovoriti smanjivanje iznosa, no u Dinamu su bili nepopustljivi te su tražili isplatu kompletnog iznosa. Kako doznajemo u Holdingu, njihova uprava pritisnuta dugovima i minusima htjela je na taj način napraviti uštedu. Kada nisu postignuli nikakav dogovor, jednostavno su odbili platiti zadnju ratu ugovora', piše Zagrebancija.

'Dinamo je pokrenuo ovrhu te podigao tužbu protiv Holdinga koju je sada dobio. Sud je donio presudu prema kojoj je Holding dužan platiti glavnicu, zakonsku zateznu kamatu i trošak postupka. No u Holdingu su odmah podnijeli žalbu te je sada cijeli slučaj na Visokom trgovačkom sudu', dodaje.