U GROTLU POLJUDA

Dinamo svladao Hajduk na Poljudu, Mamić prijetio u loži

22.03.2014 u 16:58

  • +7

MAXtv 1. HNL, 27. kolo, HNK Hajduk - GNK Dinamo

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Čagalj

Bionic
Reading

Dinamo je u derbiju 27. kola MAXtv Prve lige na Poljudu svladao Hajduk rezultatom 2:0 (1:0) i tako potvrdio status apsolutnog favorita za naslov hrvatskog prvaka

Dinamo i Hajduk istrčali su pred više od 25 tisuća gledatelja na Poljudu, a bolji su na kraju bili gosti. Tijekom čitavog dvoboja Dinamo je ostavljao dojam nešto ozbiljnijeg i konkretnijeg sastava, a Hajduk je destrukciju podredio pokušaju otvorene igre. No nije uspio potpuno parirati...

Odluka je došla već u 24. minuti. Soudani je napucao loptu, Milović skrivao glavu rukama i nakon udarca pao kao pokošen, a sudac Ljubičić pokazao na bijelu točku. Hajdukovo dijete Duje Čop bio je siguran realizator s bijele točke i to se pokazalo ključnim trenutkom čitavog derbija.

Torcida je uporno 'gurala' domaćine (oko tisuću Boysa na jugu je povremeno sjajno vokalno pariralo) prema izjednačenju, ali vrlo sigurni Dinamov vratar Ježina autoritativno je otklonio sve opasnosti i plavi su upisali 29. pobjedu u 66. derbiju hrvatske lige.

Imao je i u ostatku dvoboja Dinamo više (polu)prilika i može se reći da je zasluženo odnio tri boda iz Splita. Hajduk će ovim porazom u nedjelju Rijeci možda morati predati drugo mjesto MAXtv Prve lige.

Stanje na tribinama odgovaralo je standardu hrvatskog derbija, a sredinom drugog poluvremena Zdravko Mamić se sukobio s domaćim gledateljem u svečanoj loži. Vrijeđao je Dinamov čelnik nekoga iza sebe, a kada se 'pjenjenje' zaustavilo dočekao ga je poklič punog Poljuda s kojim se godinama suočava na 'svom' Maksimiru.

Rezultat je ostao aktualan sve do posljednje minute nadoknade kada je viđen nesvakidašnji detalj. Na ubačaj iz kuta došao je i Hajdukov vratar Stipica, bijeli čak nisu ostavili niti osigurača na sredini. No, Dinamo je izbacio loptu i Alen Halilović, koji je ušao pet minuta ranije, istrčao je sam na protivničku polovicu i zabio najlakši gol koji će ikada zabiti u karijeri za konačnih 0:2.