PRIJATELJSKA UTAKMICA

Dinamo protiv Bugara imao uvjerljivo vodstvo pa si zakomplicirao situaciju

03.07.2023 u 20:22

Bionic
Reading

Nogometaši zagrebačkog Dinama u svojoj su trećoj pripremnoj utakmici uoči nove sezone ostvarili drugu pobjedu svladavši u slovenskom Brdu kod Kranja bugarski CSKA 1948 iz Sofije s 3:2

Momčad pod vodstvom Igora Bišćana povela je u 21. minuti pogotkom azerbajdžanskog reprezentativca Mahira Emrelija. Dinamov trener je u drugom poluvremenu gotovo u potpunosti promijenio postavu, a u 49. minuti Josip Drmić je udvostručio prednost hrvatskog prvaka. U 57. minuti u strijelce se upisao i Dario Špikić, a Dinamo je poveo 3:0.

Uslijedio je brzi povratak bugarskog prvoligaša koja je u samo tri minute uspjela doći na samo gol zaostatka. U 61. minuti je za 3:1 strijelac bio Emil Cenov, a u 64. minuti je loptu iza leđa Danijela Zagorca poslao Dinamov iranski reprezentativac Sadegh Moharrami.

  • +7
Dinamo - CSKA Sofija, prijateljska utakmica 2023. Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Do kraja utakmice Dinamo je imao još nekoliko prilika, ali je rezultat ostao nepromijenjen.

Hrvatski prvak će prije prve službene utakmice u novoj sezoni odigrati još jedan pripremni dvoboj, u petak, 7. srpnja, protiv praške Sparte.

Prvu utakmicu u novoj sezoni Dinamo će odigrati 15. srpnja (20 sati), kad će na Maksimiru ugostiti splitski Hajduk u utakmici domaćeg Superkupa.