prva prijateljska

Dinamo preokretom pobijedio Partizani, Petković opet junak

14.01.2019 u 17:43

Bionic
Reading

Igrači Dinama odrađuju zimske pripreme u Beleku, treću godinu zaredom. U ponedjeljak su odigrali prvu prijateljsku utakmicu na nogometnom terenu trening centra Regnum Carya resorta, a suparnici su bili igrači albanskog Partizanija

Protivnik plavih bio je albanski klub Partizani Tirana, a momčad trenera Nenada Bjelice upisala je 2:1 pobjedu. Albanska ekipa povela je u 13. minuti, Moro je izjednačio u 27. pogotkom iz kaznenog prostora, a u drugom je poluvremenu konačnih 2:1 postavio Petković iskosa iz blizine nakon ubačaja Kadziora s desne strane.

  • +3
GNK Dinamo - FK Partizani Tirana Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Kako prenosi službena stranica kluba, trener Bjelica u ovaj je susret krenuo sa sljedećim sastavom: Na golu Livaković, bokovi Leovac i Moharrami, a stoperi Rrahmani i Perić.n Zadnji vezni mladi Gjira, a vezna linija Kadzior, Moro, Olmo i Menalo. Špica je od prve minute bio Petković. Kao što je i najavio, strateg Plavih u 60. je minuti izmijenio momčad. Na gol je došao Horkaš, stoperi su bili Theophile i Lešković, a na bokovima Matel i Musa. Dva zadnja vezna Dilaver i Franjić, a prema naprijed Ćuže, Gojak i Šitum. Špica je bio mladi Baturina.

Od prilika tijekom utakmice vrijedi izdvojiti dva izgledna pokušaja Rrahmanija glavom iz blizine, oba puta lopta je otišla pokraj vratnice. U 69. minuti Dilaver se odlučio na siloviti udarac iz velike udaljenosti, a njegov pokušaj otišao je daleko od gola. Imao je mladi Horkaš dobru reakciju u 76. minuti kada je zaustavio šut gostiju.