fair play na tribinama

Dinamo predstavio akciju kojoj je cilj smanjenje pirotehnike na tribinama, ali i koja ima humanitarni karakter; zato je podržite i vi!

13.07.2022 u 14:19

Bionic
Reading

GNK Dinamo i Zaklada Nema predaje u sezoni 2022/23. pokreću novo izdanje kampanje 'Fair play na tribinama' kako bi se zajedničkim naporom kluba, zaklade i navijača smanjila upotreba pirotehnike na stadionu, a kroz humanitarni karakter ujedno i pomoglo onima kojima je pomoć najpotrebnija

Upotreba pirotehnike iznimno je opasna te može ugroziti sve prisutne na nogometnoj utakmici – navijače, djecu, igrače, djelatnike, predstavnike medija, službene osobe, odnosno može uzorkovati ozljede bilo kome od sudionika sportske priredbe. Iz tog razloga, iz GNK Dinama, pozivaju sve navijače na pozitivno navijanje i pozitivno ponašanje na utakmicama Dinama u novoj sezoni.

PRVO IZDANJE KAMPANJE 2019/20.

Klub i zaklada pokrenuli su drugo izdanje kampanje koja je u organizaciji GNK Dinamo provedena već ranije u sezoni 2019/20. Tada je hrvatski prvak također izdvajao određena novčana sredstva za svaku utakmicu koja je prošla bez kazne za ponašanje navijača koje uključuje upotrebu pirotehnike, korištenje rasizma, govora mržnje i diskriminacije. Na kraju je kroz 14 utakmica bez kazne zbog ponašanja navijača, klub izdvojio iznos od ukupno 248 tisuća kuna koji je doniran organizacijama koje skrbe o djeci, mladima, osobama s invaliditetom i socijalno ugroženim skupinama.

TIJEK NOVE KAMPANJE

Nakon svake službene utakmice u sezoni 2022/23. u kojoj GNK Dinamo ne bude kažnjen od strane nadležnih nogometnih tijela za ponašanje svojih navijača koje uključuje upotrebu pirotehnike, korištenje rasizma, govora mržnje i diskriminacije, klub će izdvojiti određeni novčani iznos.

  • +37
Supersport Superkup 2022: Dinamo - Hajduk Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic

Kampanja se odnosi na sve utakmice SuperSport HNL-a, SuperSport Hrvatskog kupa, na utakmicu SuperSport Hrvatskog superkupa i na UEFA natjecanja kroz sezonu. Iznos koji će GNK Dinamo izdvojiti za svaku utakmicu domaćih natjecanja bit će deset tisuća kuna, dok će za pojedinu UEFA utakmicu klub izdvojiti pet tisuća eura.

Projekt će biti predstavljen na utakmici 1. kola SuperSport HNL-a između Dinama i Lokomotive u petak 15. srpnja na stadionu Maksimir, a uoči svake domaće utakmice klub će imati promotivne aktivnosti. Tijek prikupljanja novčanih iznosa bit će moguće pratiti svaki tjedan na posebnoj web stranici kampanje https://fairplay.gnkdinamo.hr/

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.