MILIJUNI STIŽU U MAKSIMIR

Dinamo pred rekordnim transferom; u igru ušla još dva velikana europskog nogometa; cijena će samo rasti...

31.05.2019 u 16:59

Bionic
Reading

Europa je u lovu na Danija Olma, jasno je svima da će ovoga ljeta španjolski nogometaš napustiti Dinamo, a pretpostavka je da bi to trebao biti najveći transfer u povijesti maksimirskog kluba

Sezona je završila, igrači, treneri, čelnici i ostali djelatnici hrvatskog prvaka polako odlaze na zaslužene godišnje odmore, jer je Dinamo nakon 49 godina prezimio u Europi, obranio naslov hrvatskog prvaka, a jedino je kiks bio izgubljeni finale Kupa od Rijeke.

No navijači i uprava kluba ne mogu mirno spavati. Dinamovi igrači odavno su na radaru bogatih sastava, realnost 'modrih' su prodaje igrača kako bi se popunila blagajna, a najvredniji dragulj u svlačionici je Dani Olmo.

Španjolac je u Dinamu od siječnja 2015., ugovor mu istječe u ljeto 2021., ali nema šanse da ga odradi do kraja. Milan, Borussia Dormund, Juventus, Arsenal, Sevilla, Valencia i Bayern odavno se dovode u vezu s talentiranim ofenzivcem, ali u priču su se uključili i neki drugi klubovi.

  • +18
Dani Olmo - pobjednik izbora tportala 'Kapetani biraju' 2018 Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Tako portugalski mediji tvrde da su po Olma krenuli i njihovi velikani Benfica i Porto, a kako će se cijela priča rasplesti znat ćemo kada krene prijelazni rok.

Vjeruje se da će transfer Danija Olma srušiti rekord od 23 milijuna eura koliko je Juventus platio Marka Pjacu, odnosno da će prodaja Španjolaca donijeti u maksimirsku blagajnu minimalno 25 milijuna eura, a ima onih koji tvrde da će se cijeli iznos popesti i do 30 milijuna eura.

  • +26
Španjolski nogometaš Dani Olmo Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpic/PIXSELL