sjajno pojačanje

Dinamo potvrdio još jedan fantastičan posao; ovo je drugi najveći ulazni transfer u klupskoj povijesti

21.06.2022 u 22:49

Bionic
Reading

Kapetan hrvatske U-21 reprezentacije i dosadašnji igrač talijanske Atalante Boško Šutalo (22) novo je pojačanje Dinama! Šutalo je u utorak 21. lipnja potpisao petogodišnji ugovor s hrvatskim prvakom te će se odmah priključiti prvoj momčadi koja u srijedu putuje na pripreme u Sloveniju

Boško Šutalo (22) u Dinamo stiže iz talijanske Atalante, dok je od kolovoza 2021. bio na jednogodišnjoj posudbi u klubu Hellas Verona.

Šutalo je ujedno niz godina reprezentativac mlađih kategorija Hrvatske. Igrački je iznimno brz, sjajan u duelima i aktivno sudjeluje u igri, svakako je veliki talent i fantastičan obrambeni igrač. Jedan je od najperspektivnijih mladih igrača na ovim prostorima.

'Jako sam sretan zbog dolaska u Dinamo. Dinamo je najuspješniji hrvatski klub koji ostvaruje svake sezone značajne uspjehe u hrvatskim natjecanjima i u Europi. Momčad ima veliku kvalitetu, vrhunske pojedince, sjajan stožer. Pratio sam klub i momčad u posljednje vrijeme, posebno zadnjih par sezona ostvaruju povijesne uspjehe i to je sigurno nešto što je jako važno za Dinamo, ali i za hrvatski nogomet općenito. Vjerujem da će momčad i u novoj sezoni ostvariti brojne uspjehe i dobre rezultate u prvenstvu, Kupu i Europi. Prije svega tu je veliki derbi na početku sezone i trofej Superkupa koji želimo osvojiti', kazao je Šutalo nakon potpisa te dodao:

'Dosta igrača poznajem od ranije, posebno u kontekstu toga što sam s nekima bio ili sam još uvijek suigrač u reprezentaciji tako da vjerujem da ću se dobro uklopiti u ekipu. Davat ću sve od sebe na terenu u dresu Dinama u svakoj utakmici, borit ću se za klub, nadam se da ćemo imati veliku podršku navijača u svemu što je pred nama ove sezone i siguran sam da nas čekaju sjajni trenuci.'

Treba istaknuti kako je Šutalov transfer drugi najveći u klupskoj povijesti. Atalanta je za njega tražila četiri milijuna eura odštete, no Dinamo je pregovorima uspio nešto smanjiti taj zahtjev. Tako ovaj transfer na kraju iznosi između tri i pol i četiri milijuna eura, a najveći u povijesti je i dalje onaj Marka Roga koji je na Maksimir stigao za pet milijuna eura.